Daimy Vermeersch (23), Krak van Ingelmunster 2021: “Steeds verder en sneller lopen”

Krak 2021, Daimy Vermeersch. © FODI
Redactie KW

De voorbije twaalf maanden gebeurde er veel in het leven van Krak 2021 Daimy Vermeersch. Hij veranderde van job, besloot niet meer blootsvoets te stappen, liep een ultra marathon, verlegde zijn grenzen qua hoogtevrees en focust zich dit jaar op het lopen langs de kustlijn vanuit het dorpje Ghyvelde bij Bray-Dunes in Frankrijk naar Cadzand in Nederland.

Daimy (23) is de zoon van Christophe en Valerie Vermeersch-Soenens uit de Molenhoek 18, een zijstraat van de Nijverheidsstraat. Hij is de broer van Guillaume (20). Toen Daimy tot Krak was verkozen, was er corona en spraken we met het gezin in de tuin. Hij werkte toen ook nog bij Sportoase in Roeselare. Vorig jaar veranderde hij van werkgever. Nu werkt hij bij Decathlon in Roeselare. “Dat is maar één verandering in de voorbije twaalf maanden. Vorig jaar wandelde ik niet meer blootsvoets”, zegt Daimy.

“Ik schakelde over naar het lopen. Sommige weken liep ik wel zo’n 100 kilometer per week. In december deed ik mijn eerste Ultraloop van 60 kilometer in Stoumont bij Durbuy. Nu ben ik aan het trainen om dit jaar een Ultraloop van 100 kilometer te lopen. Ik vertrek vanuit een dorpje Ghyvelde bij Bray-Dunes in Frankrijk en loop constant langs de kustlijn naar Cadzand in Nederland. Ik plan dit in augustus maar mocht er dan een hittegolf zijn, verplaats ik dat naar oktober.”

Een ander mens

Tijdens ons interview van januari 2022 zei Daimy dat hij uit zijn comfortzone wilde treden. “In 2022 heb ik dat gedaan, ik ben een ander mens geworden. In maart 2022 deed ik een roadtrip doorheen Frankrijk en Spanje. Ik volgde de Franse Westkust, verbleef een dag in het Noorden van Spanje, reed door de Pyreneeën, Bretagne.. Ik spreek geen woord Frans en was dus op mezelf aangewezen. Ik keek pas ‘s middags waar ik ‘s avonds terecht kon om te overnachten, afhankelijk of ik nog veel zin had om verder te rijden. Ik leerde die week zoveel bij”, glundert Daimy.

“In augustus bezocht ik Chamonix. Ik heb een vriend die in de bergen wandelt en loopt. Hij was daar aanwezig en het was de bedoeling op de 3.096 meter hoge Mont Buet te beklimmen. Ik heb echter hoogtevrees. Ik werd op een bepaalde hoogte duizelig, liep wel nog verder maar moest toch afhaken. Dat was voor mezelf een belangrijk moment, omdat ik mijn grenzen verlegde, ondanks mijn extreme hoogtevrees. Ik zag wondermooie vergezichten, maar ik zag de top niet. Dit jaar ga ik terug en zal ik opnieuw een poging ondernemen om de top te bereiken. In 2021 was ik nog bang om zo’n avontuur te ondernemen. Ik weet dat ik toen zei dat ik binnen tien jaar graag in Zweden wou wonen, maar ik denk dat dit een droom zal blijven. Ik denk niet dat ik die stap zal durven zetten, maar Scandinavië is wel een land dat mij blijft aanspreken tijdens de winter. Eind vorig jaar trok ik een week naar de Hoge Venen. Het sneeuwt daar ook, maar niet zoveel.”

Dit jaar wil ik lopen van Ghyvelde bij Bray-Dunes in Frankrijk tot Cadzand in Nederland

En hoe gaat het met zijn braakfobie en paniekaanvallen? “Mijn braakfobie heb ik onder controle. Vroeger durfde ik zo’n ultraloop nooit doen, omdat ik schrik had te moeten braken. Ik deed de ultraloop nu wel, zonder er last van te hebben. Gelukkig is mijn angststoornis ook verbeterd. Ik heb geen paniekaanvallen meer. Enkel als ik eens écht ziek ben, voel ik mij onrustig. Maar ik heb er gelukkig niet meer dagelijks last van. En komt het op, dan is het na enkele minuten al weer voorbij”, zegt Daimy, die zich in 2023 vooral op het sportieve focust.

“Ik wil lopen én nog eens lopen. Vorig jaar werkte ik aan blessurepreventie. Ik verspilde veel geld aan het uittesten van geschikte loopschoenen. Of ik ooit toch nog zal vertrekken naar het buitenland? Dat weet ik niet. Als ik nu zou moeten veranderen van woonplaats, dan kies ik voor Limburg met zijn vele bossen en mooie natuur. Ze spreken daar ook Nederlands en je hebt er ook een Decathlon”, lacht Daimy.

“In februari trek ik weer naar de Hoge Venen om er een week te lopen. In de daaropvolgende maanden zal ik nog een vrije periode spenderen aan een sportieve uitdaging. Ik wil alsmaar verder en sneller kunnen lopen.” (Patrick D.)

Stemmen voor de Krak van 2022 van jouw gemeente kan nog tot 15 januari op www.kw.be/krak.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.