Cyriel (28) in ‘Boer zkt. Vrouw’ op zoek naar de liefde

Boer Cyriel Capoen valt in de smaak bij de groep dames. (foto VTM)
Bert Vanden Berghe

Vorig weekend was het zover: dan maakte Vlaanderen én een groep enthousiaste dames kennis met boer Cyriel Capoen uit Vleteren. Hij waagt via het VTM-programma ‘Boer zkt. Vrouw’ zijn kans om een lief te vinden. “Ik heb niet bepaald een specifiek type, nee.”

Hij was zichtbaar wat overdonderd, maar toch ook voorzichtig. Cyriel Capoen kreeg in de tweede aflevering van ‘Boer zkt. Vrouw’ een rist dames voor zijn neus, die hij al meteen rondleidde op het boerhof. Vleterhof Holsteins is een melkvee- en akkerbouwbedrijf in Westvleteren, dat Cyriel runt met zijn ouders Rik Capoen en An Debergh. “We hebben zo’n 240 melkkoeien en telen voor de rest onder meer aardappelen, wortelen, suikerbieten en maïs”, aldus Cyriel. “In bepaalde periodes kan het heel druk zijn, zoals nu in het voorjaar omdat we weer volop gaan zaaien.”

veel camera’s

Het idee om zich in te schrijven kwam van Cyriel zelf. Opvallend: hij was niet bepaald een trouwe Boer zkt. Vrouw-kijker. “Wie niet waagt, niet wint, dacht ik. Ik was nu al een jaar of twee alleen. De coronaperiode heeft er niet bepaald veel aan geholpen om nieuwe mensen te leren kennen. Uiteraard heb ik het eerst besproken met mijn ouders, want ook zij worden in het verhaal betrokken. Ze waren eerlijk gezegd niet al te happig voor al die camera’s, maar uiteindelijk viel het heel goed mee.”

Oorspronkelijk zat Cyriel zelfs niet in de selectie van dit seizoen, maar hij werd opgepikt nadat een andere boer plots de liefde had gevonden. “Ik had er niet echt op gehoopt. Als ze mij hadden laten weten dat ik er niet bij was, was dat ook oké geweest.”

De opnames dateren van afgelopen najaar. “Dat was net in een drukke periode, dus was het wel wat heftig, ja. Of ik het onderschat heb? Niet bepaald. Ik ben wel heel blij dat ik heb meegedaan. Ik heb er zeker geen spijt van. Er kwamen ook veel positieve reacties op. Chic dat je dat durft, zeggen ze dan. Ik moet toegeven dat die camera’s wel wat wennen waren in het begin, maar ik was ze ook redelijk rap vergeten.”

zorgzaam

Een specifiek type heeft Cyriel naar eigen zeggen niet. “Zeker niet qua uiterlijk. Daar heb ik geen speciale vereiste, bij wijze van spreken. Ik val wel op iemand die spontaan, sportief en zorgzaam is. Het moet ook iemand zijn die familiaal is aangelegd en vooral begrip heeft voor het boerenleven. Ik verwacht niet zozeer dat ze de handen uit de mouwen steekt, maar wel begrip toont als het op bepaalde dagen heel druk is.”

Ik zoek iemand die familiaal is en begrip heeft voor het boerenleven

Zelf houdt Cyriel er ook van om wat tijd voor zichzelf en/of zijn lief te nemen. Hij werkt naar eigen zeggen graag, maar maakt ook tijd voor een ritje met de mountainbike, zaalvoetbal of uitgaan met vrienden. “Ik zit niet bepaald stil, nee.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.