Cultuurcentrum De Steiger roept Menenaars op om hun ramen vol kunst te hangen

Aan de zijgevel van het stadhuis is raamkunst van de kunstacademie te bewonderen, gemaakt naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie. © CB
Redactie KW

CC De Steiger wil de straten van Menen, Lauwe en Rekkem omtoveren tot één groot openluchtmuseum. Het cultuurcentrum roept de inwoners op om een kunstwerk aan hun raam te plaatsen.

Zo moet de stad een stratenmuseum worden vol raamkaders, die een venster bieden op allerlei kunst. “Alles is welkom: schilderijen, (kinder)tekeningen, foto’s, beeldhouwwerken, cartoons… Onder het motto ‘iedereen is kunstenaar’ kan je ook gewoon zelf een nieuw werk maken“, zo luidt de oproep. “Hang een kunstwerk aan je raam en stuur een foto van het raam met kunstwerk naar inhetkadervan@menen.be, samen met je naam en adres en informatie over het kunstwerk (kunstenaar en titel).”

Online museumkaart

De foto en de info worden toegevoegd aan de groeiende online inventaris en museumkaart op de website van CC De Steiger. En dan rest je alleen nog zelf op ontdekking te gaan in het Menens stratenmuseum. Wie zelf geen kunstwerken in huis heeft en toch wil meewerken kan een mailtje met adres sturen. Het cultuurcentrum bezorgt je dan gratis een foto van een kunstwerk uit zijn collectie.

(CB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.