Creatieve geesten schilderen mee aan paintwall in Meulebeke

(foto Luc)
Redactie KW

Terwijl de coronatijd voor heel veel mensen een fameuze spelbreker is in alles wat sport- en cultuurbeleving betreft, organiseert men in Meulebeke enkele zomerse activiteiten die zorgen voor gevarieerde, ontspannende en vooral virusveilige belevenissen voor jong en oud.

Naast een speurtocht langs Meulebeekse speelpleinen zijn er nog de raamverhalenwandeling, het verbindend breien, de ‘Code 17’-zoekzomer van 2020 en nu ook het paintwall-schilderen.

Jeugdconsulent Giel Vanthournout licht toe: “Het is de bedoeling dat we op Ter Borcht groepen geïnteresseerden ontvangen in hun eigen bubbel om hun schilderdrift los te laten op een paneel van twee vierkante meter. Verf, penselen en kwasten worden door ons aangeleverd, we vragen alleen maar om een boeiend ontwerp te schilderen. We zijn dan van plan om begin september de twintig panelen tentoon te stellen in de grote etalage van het cultuurcentrum Vondel.”

Positieve boodschap

We ontmoetten Bert Vanhaesebroeck en An-Sofie Van Nieuwenhuyse samen met hun dochters Lies en Sara bij enkele voltooide werken, waaronder een sterrennevel, een groot zonnebloemenveld en een fauvistische boom. “De kinderen hebben vooraf heel goed nagedacht wat we zouden schilderen en ze wilden met hun werk ook een positieve boodschap overmaken in deze moeilijke tijden”, vertelt papa Bart trots.

“Ik vind het fantastisch dat we onze creativiteit op hol kunnen laten slaan en dat ons werk dan nog tentoon gesteld wordt”, glundert Lies. “Het is echt leuk om me samen met mama, papa en mijn zus op één gezamenlijk werk te storten. Het is een tof project waaraan ik heel graag meewerk”, beaamt Sara.

Ook mama An-Sofie spreekt zich lovend uit over dit creatieve moment: “De kinderen wilden dolgraag een regenboog schilderen omdat het een kleurrijk spektakel is waar iedereen blij van wordt. Op de blauwe lucht met witte wolkjes schilderen we dan nog de tekst: ‘Hé jij, die glimlach staat je goed!'” Van een positieve boodschap gesproken. (LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier