Creatief met Lego en Duplo tijdens paaseierenraap

Gezinsbond en KWB rekenen op flink wat belangstelling voor de bouwnamiddag. We zien Sarah Van Walleghem, Corine Misplon, Lieven Top, Ine Vandewalle en Ellemieke Neyt. © JOKE COUVREUR
Carl Bruneel
Carl Bruneel Medewerker KW

De Gezinsbond Staden organiseert op zaterdag 30 maart een paaseierenraap. Op woensdag 3 april wordt dan weer in samenwerking met KWB een bouwnamiddag ingericht.

“Onze paaseierenraap is bedoeld voor alle peuters, kleuters en kinderen tot en met het derde leerjaar”, zegt Gezinsbondvoorzitter Lieven Top. “De kinderen worden daarbij in drie groepen verdeeld. De peuters en het eerste kleuter komen als eerste aan bod. Nadien volgt de groep kinderen uit het tweede en het derde kleuter. De kinderen van het eerste tot en met het derde leerjaar komen als laatsten aan de beurt.

De paaseierenraap vindt tussen 10.30 en 11 uur plaats in de onmiddellijke omgeving van gemeenschapscentrum Het SWOK. Van 9.30 tot 10.30 uur is er ook een optreden van een goochelaar voorzien in Het SWOK. Na afloop krijgt ieder kind een even grote hoeveelheid paaseitjes mee naar huis. De kinderen worden het liefst vergezeld van hun ouders of grootouders.”

De Paaseierenraap van de Gezinsbond vindt op zaterdag 30 maart van 9.30 tot 11 uur plaats in en om gemeenschapscentrum Het SWOK in de Ooststraat. Deelnemen kost 4 euro voor leden van de Gezinsbond. Niet-leden dienen 6 euro neer te tellen. Men moet voor 25 maart inschrijven bij Gudrun Muylle via 051 70 07 16 of gezinsbondstade0@gmail.com.

Bouwnamiddag

Op woensdag 3 april organiseert de Gezinsbond in samenwerking met KWB ook voor de zevende keer een bouwnamiddag voor kinderen. “Daarbij kunnen ze aan de slag met 20.000 blokjes: vooral Legoblokjes, maar er is ook Duplo beschikbaar. De kinderen mogen tijdens de bouwnamiddag hun creativiteit de vrije loop laten en mogen bouwen wat ze zelf willen. Er wordt voor het eerst ook een wedstrijd ingericht, verdeeld in drie categorieën, waarbij prijzen te winnen vallen. We vragen ook dat ouders of grootouders meekomen om een oogje in het zeil te houden. Zij krijgen de gelegenheid om een drankje te nuttigen terwijl ze genieten van de bouwkunsten van hun kinderen of kleinkinderen.”

De bouwnamiddag van KWB en Gezinsbond vindt op woensdag 3 april plaats in gemeenschapscentrum Het SWOK in de Ooststraat 4. Kinderen zijn er doorlopend welkom tussen 14 en 16 uur. Deelnemen kost 3 euro per kind voor leden van KWB en de Gezinsbond en 4 euro voor niet-leden (telkens inclusief drankje).

Voor de bouwnamiddag moet je tegen 1 april inschrijven via

corinemisplon@telenet.be.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier