Corona-uitbraak kost Tielts woonzorgcentrum Deken Darras 15 overlijdens

Maandag 25 januari krijgen de 180 bewoners van het wzc Deken Darras in Tielt hun coronaspuitje. Daar smacht de zorginstelling heel erg naar, want een corona-uitbraak eind vorig jaar leidde er tot 15 doden.

© WME
© WME

Schepen van Welzijn en Zorg Pascale Baert (Iedereen Tielt) gaf de cijfers mee op de recentste gemeenteraad. “Zowat 120 van de 180 bewoners raakten in deze coronagolf besmet, terwijl ook een op de drie medewerkers het coronavirus niet kon ontlopen. Jammer genoeg bezweken ook 15 bewoners aan Covid-19.”

Sterk besmette medewerkers

De eerste berichten over de corona-uitbraak doken eind november op. “De besmettingen kwamen aan het licht na proactieve tests bij personeelsleden, die heel wat virus in zich droegen, maar asymptomatisch waren. Voor we het goed en wel beseften, had corona zich als een lopend vuurtje in het hele gebouw verspreid.”

Omdat nog maar de laatste twee testen geen bijkomende gevallen meer opleverden, moet het woonzorgcentrum nog geduld oefenen tot 25 januari. Even verderop is woonzorgcentrum Samen maandag 11 januari al aan de beurt. (TVW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.