Colour & Light Trail Middelkerke: Een kleurrijk eindejaarsevenement vol ambiance en sfeer

So De Baere en schepen van sport Henk Dierendonck. © PG PG
Peter Germonprez
Peter Germonprez Medewerker KW

Op vrijdagavond 29 december werd het jaar in Middelkerke op een sportieve en kleurrijke manier afgesloten met de tweede editie van de Colour & Light Trail. Georganiseerd door de sportdienst van Middelkerke als opvolger van de befaamde Santa Trail, bracht dit evenement maar liefst 1100 deelnemers samen voor een gezellige familie-ervaring, met live bands, vuurspuwers en kleurrijke lichtkunst.

De Colour & Light Trail is een uniek recreatief wandel- en loopevenement dat deelnemers meeneemt doorheen diverse openbare en private locaties in Middelkerke. Het parcours van 5 kilometer voerde langs de Silt-site, de Sint-Jozefschool, het sfeervol verlichte Normandpark, de gebouwen van de Jeugddienst, het gemeentehuis, de brandweerkazerne, en de gemeentelijke werkhuizen. Langs dit traject zorgden diverse live bands, waaronder Die Fröhliche Trappisten en MoChito voor een muzikale sfeer die de avond extra plezant maakte.

Creatieve en kleurrijke lichtinstallaties gaven de deelnemers het gevoel dat ze door een magische wereld liepen. Een ware visuele traktatie die het evenement uniek maakt in zijn soort. Alle wandelaars en lopers, die om 19.00 uur van start gingen, ontvingen een sfeer-makend en lichtgevend multi-colour deelnemerspakket. Dit zorgde een extra dimensie aan het lichtspektakel. De eerste drie heren en dames die de finish bereikten werden beloond met een exclusief champagnepakket, uitgereikt door schepen van sport Henk Dierendonck. Onder de wandelaars werden bovendien drie champagnepakketten verloot, waardoor de spanning en feestvreugde tot het laatste moment behouden bleven.

De Colour & Light Trail Middelkerke werd afgesloten met een spetterende afterparty in het magisch verlichte Normandpark. Hier konden deelnemers, samen met vrienden en familie, napraten over de ervaringen van de avond en het jaar feestelijk afsluiten.

Het evenement belooft een jaarlijkse traditie te worden die de inwoners van Middelkerke en ver daarbuiten samenbrengt voor een kleurrijk en sfeervol eindejaarafsluiter. (PG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier