CM deelt 143 uitgestelde kopjes koffie uit in Kortrijk

(v.l.n.r.) Sofie Buysse (CM), Miguel De Meyer (Enchanté vzw), Elien Steen (CM) en Kris Sigin (Enchanté vzw). © Hanne Op de Beeck
Jan Steenhoudt
Jan Steenhoudt Editieredacteur KW Kortrijk – Menen – Waregem

Naar aanleiding van de Internationale Dag van de Koffie op 1 oktober lanceerde CM Gezondheidsfonds een actie op Facebook. Door die actie kon CM nu een cheque ter waarde van duizend koffies uitdelen aan Enchanté vzw.

Enchanté is een vzw waarbij je via het Hartelijke Plekken-project uitgestelde koffies, maaltijden, overnachtingen en cultuurtickets kunt schenken aan iemand die het minder breed heeft. De actie liep van 1 tot 8 oktober via de Facebookpagina van CM Gezondheidsfonds en behaalde op 3 oktober het vooropgestelde doel.

CM overhandigde daarop een cheque ter waarde van duizend koffies aan Enchanté vzw. In Kortrijk worden 143 bonnen voor uitgestelde koffies verdeeld over de verschillende Hartelijke Plekken in de stad. Je herkent ze aan de Hartelijke Plek-sticker op het raam. In deze horecazaken kan iedereen die dat wil een extra koffie bestellen en een tegoedbon op het prikbord van de Hartelijke Plek hangen.

De overige uitgestelde koffies zullen worden verdeeld over verschillende Hartelijke Plekken in Gent, Veurne, Leuven, Roeselare, Sint-Truiden en Tienen.

Wil je ook eens langsgaan in een Hartelijke Plek of online een kopje koffie doneren? Je vindt de lijst van de verschillende Hartelijke Plekken in je stad op de website van Enchanté vzw.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier