City Run en Baarloopfeesten zorgen voor een ontspannende zondagnamiddag in Wakken

Redactie KW

Voor het eerst vond de D-OE-MA-WA City Run plaats. Daaraan werden de Baarloopfeesten gekoppeld. Alles vond plaats op het domein Kloosterhof.

De City Run D-OE-MA-WA vond voor het eerst plaats. D-OE-MA-WA staat voor Dentergem, Oeselgem, Markegem en Wakken. De cultuurraad, sportraad en jeugdraad werkten dit sportieve evenement uit in samenwerking met de gemeente en LDC Kloosterhof. De eerste bedoeling was de gemeente op een ludieke manier te leren kennen door een kijkje te nemen in gebouwen waar je anders niet vaak komt. Het startschot voor de 550 deelnemers werd gegeven op domein Kloosterhof in Wakken. Ze konden lopen of wandelen over 5 of 10 kilometer. Onderweg zorgden sport-, jeugd- en cultuurverenigingen voor animatie.

Baarloopfeesten

Op het domein vonden ook de Baarloopfeesten plaats met o.a. een vrijetijdsbeurs. Heel wat verenigingen en kunstenaars werkten hieraan mee. Voor de kinderen waren er volksspelen, voorleesboeken, schminkstand, springkasteel, kleurpret en voetbal. Bij de staande wip kon je boogschieten met softpijlen.

(NS – foto Nele)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.