Circusfestival Perplx in Marke baadt in de zon

Redactie KW

Het jaarlijkse circusfestival Perplx is weer van start gegaan in en rond Marke. De aanwezigen kunnen genieten van verschillende voorstellingen op de terreinen van oc Marke en op verplaatsing.

Bussen brengen de toeschouwers naar Kortrijk, Heule en Wevelgem, waar de voorstellingen plaats vinden. Velen kiezen er dit jaar ook voor om zich met de fiets van uit oc Marke naar de voorstellingen te begeven. Het groen naast en rond oc Marke is het kloppend hart van het festival, waar het een op- en afkomen van kijklustigen is. Sommige mensen komen ook gewoon genieten in de schaduw onder de vele bomen.

De eerste voorstelling op het festivalterrein van vrijdagavond begon alvast goed. De artiesten kregen een staande ovatie.

Tegenslagen

Het festival heeft dit jaar echter ook enkele tegenslagen te verwerken. Zo heeft een acrobaat van Common Ground die zaterdag en zondag in de schouwburg van Kortrijk zou optreden een gebroken voet en moesten allen die al kaarten kochten voor deze voorstelling verwittigd worden. De meesten onder hen vervingen hun kaart voor die van een andere voorstelling.

Ook Barely Methodical Troupe uit Groot-Brittanië moest op het laatste moment de voorstelling van zondagavond afblazen wegens een overlijden in de entourage van de groep. Hier kon nog voor een vervangvoorstelling gezorgd worden.

Tripotes la Compagnie komt op zondagavond 30 juni met de voorstelling ‘encore une fois’. Ter plaatse kan je nog altijd tickets kopen voor de voorstellingen van vandaag.

(EDB – foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier