Christelle Marescaux en Rudi Bellaert openen hun B&B: “Hier hebben we samen jarenlang van gedroomd”

Christelle Marescaux en Rudi Bellaert.©Davy Coghe Davy Coghe
Christelle Marescaux en Rudi Bellaert.©Davy Coghe Davy Coghe
Redactie KW

Christelle Marescaux en Rudi Bellaert openen op zaterdag 13 februari hun bed and breakfast ’T Zoute. Het is het resultaat van een jaren oude droom en veel hard werk.

Christelle Marescaux, net als haar man 52 jaar, is niet alleen de moeder van de voormalige beloftenkampioene veldrijden Axelle Bellaert, maar ook de eigenares van broodjeszaak La Baguette in Sint-Andries. “Jarenlang was ik zelfstandige in mijn eigen broodjeszaak, maar mijn man en ik droomden al lang van een bed and breakfast”, zegt Christelle. “Wij zijn ondertussen 31 jaar getrouwd en wonen met onze kinderen al een hele tijd in Stalhille. In 2010 hebben we er een nieuwe woning gekocht, met de bedoeling om er een B&B van te maken, en in 2019 zijn we met de grote verbouwingen gestart. Sinds kort is onze woning met de bijhorende B&B volledig afgewerkt en op zaterdag 13 februari openen we onze deuren voor het grote publiek. Mijn broodjeszaak wordt vanaf april overgenomen en dan ben ik fulltime beschikbaar in onze nieuwe zaak.”

“Stalhille is een mooie, groene en rustige omgeving. We hebben de perfecte ligging, op een prachtige fietsroute en tussen Brugge en de kust. We hebben trouwens gekozen voor de naam ’T Zoute B&B, omdat er over Stalhille vaak gezegd wordt dat het ‘het Zoute van Jabbeke’ is. Ook heeft men het soms over ‘de parel van het Noorden’ en daarom heten onze vier gastenkamers de Zwarte Parel, de Gouden Parel, de Witte Parel en de Zeeparel; ze zijn ingericht naar de naam en kleur van hun parel.”

“Onze gasten kunnen gebruik maken van de jacuzzi en sauna in de tuin en kunnen genieten van een luxeontbijt op een overdekt terras met een prachtig groen uitzicht. Binnenkort openen we hiernaast ook een cafeetje, waarvoor voornamelijk mijn man verantwoordelijk zal zijn. Iedereen is er welkom voor een lekker drankje en om spelletjes te spelen.”

Vier sterren

“Onlangs is Horeca Vlaanderen bij ons langsgekomen en we hebben vier sterren gekregen – het maximale aantal”, vertelt Christelle nog. “We wilden ‘onze sterrenzaak’ openen met een groot feest voor familie, vrienden en omwonenden, en met een woordje van de burgemeester, maar dat kan nu natuurlijk niet. Echt spijtig. Het wordt dus een digitale opening, die te zien zal zijn op ons Facebookkanaal.” (Noa Cornaer)

Cathilleweg 83, 8490 Stalhille. www.bbtzoute.be en info@bbtzoute.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.