Chris Reilhof viert 34 jaar op de bühne met fanbal in feestzaal De Wante: “Ik zing altijd live. Mocht ik dat niet doen, dan bestond ik als zanger al lang niet meer”

Chris Reilhof in de feestzaal van De Wante, waar zijn fanbal plaatsgrijpt. © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

De deuren van feestzaal De Wante in de Gentstraat 238 in Ingelmunster openen op zaterdag 12 november om 18 uur voor het fanbal van uitbater én tevens zanger Chris Reilhof. Hij staat 34 jaar op de bühne en viert dat met optredens van zes artiesten.

Chris Reilhof is afkomstig uit Tielt, waar hij het levenslicht zag op 12 juni 1969. Op 16-jarige leeftijd zette hij zijn eerste muzikale stappen bij het zangkoor in Meulebeke. In 1988 nam hij deel aan het bekende Nederlandse tv-programma ‘De Soundmixshow’ van Henny Huisman dat ook in ons land te zien was. Er was op Radio 2 ooit een lied van Chris te horen en dat resulteerde in een samenwerking met producer Christophe Wybouw van Onadisc. Met de single ‘Ik voel me zo goed’ behaalde Chris meteen een plaats in ‘Tien- om-te-Zien’ en op ‘RTL 4’. Chris was ook al muzikaal te bewonderen in programma’s van internationale allure, met artiesten zoals The Gibson Brothers, Kool and the Gang, Peter Koelewijn, Gerard Joling, Koos Alberts… In 2021 – in volle coronatijd – leerde hij de Nederlandse zanger Henk Damen kennen. In september 2021 bracht Chris Door Jou uit, een nummer van Henk Damen waarmee hij verder samenwerkt.

Sierra Madre

“Ik voel mij goed bij Henk Damen en bij de liedjes die hij mij voorstelt. Mijn jongste song Zweef Met Mij is een Duits nummer. Momenteel scoort Henk met zijn liedjes in Duitsland. Op die manier ontdekt hij ook liedjes die bij mij passen”, zegt Chris, die tevreden is over de respons op Zweef Met Mij. “Dit nummer was zelfs hot in Nederland en werd vaak gedraaid bij TV Oranje. Ik denk dat ik in al die jaren toch al 30 singles uitbracht. In 1993 kwam ‘Sierra Madre’ uit bij Christophe Wybouw. Die single werd opgepikt door de vrije radio’s. Dit liedje werd ook uitgebracht door Jimmy Frey en Christoff. Dat nummer is één van mijn bekendste songs geworden.”

Chris staat al 34 jaar op het podium. “Ik ben tevreden over de voorbije jaren. Ik bleef zingen, stopte geen enkele keer, terwijl andere artiesten wel eens een break hielden. Toen ik begon, had ik het geluk dat ‘Tien-om-te-Zien’ begon. Sommige artiesten waren iedere week in dat programma te zien. Ik niet en dat vond ik wel spijtig. Of ik ooit twijfelde aan mezelf of ik wel kan zingen? Helemaal niet, ik twijfelde nooit. Weet je, ik zing altijd live en mocht ik niet meer live kunnen zingen, dan bestond ik als zanger al lang niet meer. Ik ben helemaal geen moeilijk iemand om mee samen te werken, maar het plaatje moet volledig kloppen hé. Misschien was ik in het begin een beetje te schuchter toen ik daar tussen die grote artiesten stond.”

“Ik geef toe: nationaal kwam ik wel eens in het programma van Radio 2, maar een échte nationale doorbraak lukte niet. Momenteel is het nog moeilijker geworden om hogerop te geraken. Ik ben nu 53 jaar en toch blijf ik dromen en hopen. Misschien valt de volgende single toch nog in de smaak van het grote publiek, maar eerlijk: ik heb geen grote verwachtingen meer. Ik organiseer shows in mijn eigen zaak, zal nog singles uitbrengen en voor de rest zien we wel. Wat nieuw materiaal betreft, zal dat begin volgend jaar zijn want in 2023 sta ik 35 jaar op het podium. Ik zal in dat jaar zeker een single uitbrengen en wellicht volgt er nog een groots optreden in openlucht aan De Wante, maar dat is nog toekomstmuziek.”

Op zaterdag 12 november gaan om 18 uur de deuren open van feestzaal De Wante voor het fanbal van Chris Reilhof. Om 19.30 uur begint de showavond met optredens van Bandit, Leah Bien, Frank Valentino, Salim Seghers, Conny Brooks en natuurlijk Chris Reilhof. De presentatie is in handen van Gerrit Grobben.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier