Céline Rose uit Lichtervelde: “Het is en blijft een beetje taboe”

(foto's Streamz)
Redactie KW

Céline Rose (27) werkt in het dagelijks leven in Babylon Loveshop, een ‘loveshop’ in Roeselare. Daarna is ze ook freelance model, waarbij haar tattoo’s in het oog springen. “Ik ben er eigenlijk ingerold”, weet Céline. “Ik deed het oorspronkelijk voor de fun, maar gaandeweg kreeg ik steeds meer vragen voor samenwerkingen, ook voor merken. Ik ben ook vaak te zien op tattoobeurzen, of alles wat een beetje stoer en rockabilly is.”

“Mijn eerste tatoeage? Eentje op mijn rug, van mijn paard die gestorven was. Ik had een hele goeie band met dat dier. Er kwamen er altijd maar bij.” Opvallend: zowel haar rug als voorkant staat vol tattoos, net als rechterarm. Haar andere arm is dan weer maagdelijk wit. “Bewust. Want als daar iets komt, wil ik echt heel zeker zijn. De plaatsjes zijn duur geworden”, lacht ze.

Céline is veel bezig met hoe ze er uit ziet. Ze heeft al enkele ingrepen achter de rug bij een plastische chirurg. “Ik zie het een beetje als een bezoek aan de kapper, waar je je ook een andere look kunt aanmeten. Mijn neus heb ik laten doen omdat ik ooit mijn neus heb gebroken en er een knikje in zat, wat mij stoorde. Het is ook niet zo dat ik impulsief te werk ga. Over mijn borsten dacht ik al na sinds mijn 19de en het heeft geduurd tot mijn 26ste voor ik onder het mes ging. Bovendien ben ik te rade gegaan bij heel wat artsen en heb ik mij erg goed geïnformeerd. Voor mij zijn zulke operaties puur esthetisch. Ik doe het niet uit onzekerheid, maar omdat ik het oprecht mooi vind. Ik wil ook niet overdrijven. Ik wil niet oud zijn en een platgestreken gezicht hebben. Elke leeftijd heeft zijn charmes. Zulke ingrepen zijn ook niet zaligmakend. Mijn dokter had mij ook op voorhand gezegd dat het er op elk lichaam anders uit ziet. Wat voor borsten je ook wil, het ziet er vaak helemaal anders uit omdat elk lichaam anders is.”

Met haar passage in de reeks hoopt Céline het taboe wat te doorbreken. “Ik ken zo veel mensen die al iets lieten doen, zoals fillers, maar er niet durven voor uitkomen. Het is en blijft een beetje taboe. Ik hoop dat het ook aantoont dat niet alles is wat het lijkt op sociale media. Dat jonge meisjes zich niet moeten spiegelen aan dat soort ideaalbeeld. Dat ze moeten gelukkig zijn met zichzelf in plaats van te vergelijken. Perfectie is voor mij gelukkig zijn met hoe je eruit ziet. Doe het omdat je het mooi vindt, niet omdat je denkt dat het moet.”

www.instagram.com/celine.rose_/

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier