Campo Solar wint Damse cultuurprijs De Gulden Lieve

Campo Solar, het zomerse festival in de Damse maisvelden dat bij zijn eerste editie een enorm succes kende, is de winnaar geworden van De Gulden Lieve, de tweejaarlijkse cultuurprijs van de Stad Damme.

De Gulden Lieve en de andere cultuurprijzen werden donderdagavond in de Cultuurfabriek uitgereikt. Een divers samengestelde jury – met vertegenwoordigers uit de wereld van de pers, de cultuur en het verenigingsleven – verkozen de winnaars uit genomineerden uit vier categorieën: jongeren, individueel kunstenaar, verdienstelijke vrijwilliger en manifestatie.

Laurens Rottéé, voorzitter van jeugdhuis loco en organisator van tal van evenementen bleek de meest verdienstelijke jongere. Roel Jacobus van de Nederlandstalige rockgroep Beuk kaapte de prijs weg voor de beste individuele kunstenaar. Gerda Goethals van Oxfam wereldwinkel was de meest verdienstelijke vrijwilliger. Het zomerse festival Campo Solar won in de categorie manifestatie.

Campo Solar won ook de overkoepelende cultuurprijs De Gulden Lieve. De prijs is een kunstwerk van de Damse fotograaf Jürgen de Witte. Campo Solar is een nieuw tweedaags muziekfestival in een maisveld langs de Pijpeweg in Damme. De eerste editie vond vorig jaar in augustus plaats en het was meteen een schot in de roos. Door hun inzet en creativiteit slaagden de organisatoren erin meteen 5.000 bezoekers te verwelkomen.

“Genomineerden zetten Damme in de kijker”

“Met de uitreiking van deze prijzen willen we iedereen, zowel genomineerden, laureaten als de uiteindelijke winnaar van de Gulden Lieve in de kijker zetten omdat ze op een positieve en degelijke manier de Damse cultuur mee hielpen uitbouwen en vorm gaven”, beklemtoont burgemeester Joachim Coens (CD&V) die ook de bevoegdheid cultuur behartigt. “We hebben heel veel respect voor wat zij allemaal realiseren in en voor onze stad en we willen dat benadrukken.” (PDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.