Campagne ‘wij-k-kijken’ waarschuwt voor inbraken in Lendelede

Vrijwilligers van de PZ Vlas trekken op stap voor inbraakpreventie in Lendelede.©Frank Meurisse foto Frank
Vrijwilligers van de PZ Vlas trekken op stap voor inbraakpreventie in Lendelede.©Frank Meurisse foto Frank
Redactie KW

Medewerkers van de politiezone Vlas en van het Buurtinformatienetwerk (BIN) voerden dinsdag- en woensdagavond preventieve acties – wij-k-kijken – uit in inbraakgevoelige wijken.

“De vroege duisternis vergroot de kans op inbraken tijdens de vooravond”, zegt Els Maelfait van de Politiezone Vlas.

“En ook al zijn de bewoners in die coronatijden meer thuis dan anders, toch moeten ze extra waakzaam blijven en dieven geen kans geven gemakkelijk hun huis binnen te dringen als ze niet thuis zijn. Daarom willen we de bewoners van inbraakgevoelige wijken sensibiliseren.”

“Medewerkers van het BIN en van de politie controleerden de woningen vanaf de straatkant. Als ze bepaalde zaken opmerkten die het dieven gemakkelijker maakt, worden die aangevinkt op een flyer die we in de bus steken. Er werd daarvoor niet aangebeld. Dinsdagavond werd de nieuwe wijk voor het politiekantoor bezocht met de straten Roggeveld, Haverveld, Tarwelaan, Korenveld en Gerstveld.”

Niet thuis? Licht aan!

“Woensdag controleerden we de wijk ter hoogte van Spoelewielen met de Vlasbloemstraat, Lijnzaadstraat, Zwingelaarstraat, Vlaschaardstraat en Kasteelgoed.

Enkele tips die op de flyer ‘Niet thuis? Licht aan!’ staan zijn: garages en tuinhuizen afsluiten, ramen en deuren sluiten en beveiligen, als er een alarminstallatie is die activeren, zorg dat je woning zichtbaar is vanaf de straatkant en dat niet door hoge struiken of hagen verhinderd wordt, laat niet weten dat je afwezig bent en laat een licht branden!

En zie je iets verdachts, laat dat weten via 1701. (IB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.