Cambio autodelen binnenkort misschien in Waregem

Redactie KW

Cambio is een vorm van dienstverlening waarbij auto’s die op een bepaalde plek in de stad geparkeerd staan, dag en nacht door verschillende mensen kunnen gebruikt worden. Het stadsbestuur is nu in overleg met de organisatie.

Schepen van Mobiliteit Kristof Chanterie omschrijft Cambio als een eenvoudig systeem. “De burger die de wagen wil gebruiken moet eerst een Cambio-kaart aanvragen. Dat kan door online een formulier in te vullen of via de post. Eenmaal je de kaart hebt ontvangen, kan je de wagen reserveren op een bepaald tijdstip. Dat kan telefonisch, via het internet of met de Cambio-app ’24 uur op 24′. De wagen is rijklaar en volgetankt. Je hoeft die alleen maar te openen met je persoonlijke kaart en je kan vertrekken. Daarna rijd je hem terug naar de standplaats. Op het einde van de maand krijg je een factuur in de bus met het te betalen bedrag.”

Nu wordt nagegaan of het de moeite waard is om autodelen in Waregem in te voeren. Dat zal het stadsbestuur doen door middel van een enquête. (DJW)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.