Cafébaas sluit vrijwillig deuren na corona-uitbraak in zijn café

Uitbater Patrick Deleu zal zich laten testen en vervolgens zijn café grondig ontsmetten. © NV
Redactie KW

Patrick Deleu (52) sluit na een corona-uitbraak vrijwillig zijn geliefde café De Coulisse. Denken dat het Coronavirus stilletjes op wankelende Covid-19 pootjes lijkt aan te modderen lijkt eerder utopische hoop. Groot-Menen scoort betreurenswaardig hoog qua coronabesmettingen en enkele zaken in Menen krijgen daarvan de rekening gepresenteerd.

Café De Coulisse in de Bruggestraat in Menen telde de voorbije dagen een twintigtal besmette klanten en uitbater Patrick Deleu, alias Patje, besliste zaterdagavond om vrijwillig zijn zaak te sluiten. “Gisteren, op zaterdagnamiddag, kreeg ik van veel vaste klanten een telefoontje waarvan de persoon in kwestie mij telkens meedeelde dat hij of zij positief getest werd op Covid-19. Dit leek als het ware niet meer te stoppen zodat ik besliste om voor een onbepaalde tijd mijn café te sluiten”, zegt Patje.

Het cafébezoek was überhaupt al heel veel geslonken en dit komt er nu nog bij. “De sfeer en de werkvreugde bij heel veel cafébazen brandt triestig genoeg op een laag pitje. Twaalf uur de mensen bedienen met een mondmasker op is absoluut geen pretje. Er zijn ook veel klanten die nu noodgedwongen alleen aan een tafeltje moeten zitten terwijl ze vroeger graag eens aan de toog zaten. Al deze maatregelingen verpesten automatisch de gezellige cafébezoekjes van weleer”, vertelt Patje.

De sluiting zal Patje toch wel lichtjes omhelzen als een welgekome verpozing. “Ik heb gelukkig nog mijn handen vol met onze jongerentoneel groep Canteclaer. Wij mochten tijdens de vakantieperiode gelukkig wél repeteren daar dit een toneelgezelschap is van allemaal jonge spelertjes. In november presenteren we trots een viertal uitvoeringen en dit uiteraard in een complete coronaveilig ingerichte zaal”, weet Patje.

Hoelang café De Coulisse zijn deuren zal sluiten hangt af van de uitslag van de coronatest. “Het eerste wat ik nu zal doen is mijzelf laten testen en hopelijk test ik negatief. In dit geval zal ik, na een grondige ontsmetting van het café, de zaak weer openen. Momenteel mag en kan ik nog wat brood en pistolets gaan halen voor mijn beste klanten die in quarantaine zitten”, lacht onze behulpzame uitbater.

(NV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier