Buurtwerk Sint-Jozef lanceert corona-tijdscapsule

De capsule wordt verzegeld en wordt op 20 mei 2022 opnieuw geopend. © SR
Redactie KW

Het Buurtwerk van Sint-Jozef heeft een speciale corona-tijdscapsule gelanceerd. Daarin worden voorwerpen of informatie bewaard zodat mensen binnen zoveel jaar kunnen merken hoe we deze unieke tijden hebben beleefd.

In de zelfgemaakte tijdscapsule kan iedereen een boodschap bewaren over hoe men de huidige coronacrisis ervaart. Die tijdscapsule zal worden verzegeld en zal over twee jaar geopend worden. Volgens burgemeester Dirk De fauw schreven heel wat kinderen en jongeren nu hun verhaal neer hoe ze die tijd beleven. Binnen twee jaar zullen ze die emoties nog eens kunnen herbeleven. De inzendingen blijven strikt vertrouwelijk en zijn eigendom van de inzenders.

Selfie, tekeningen of tekstjes

Boodschappen voor die capsule kunnen afgegeven worden bij het Lokaal Dienstencentrum de Garve, het Buurthuis Sint-Jozef en De Korf. Volgens schepen Mathijs Goderis kunnen de kinderen of jongeren zelf kiezen wat ze in de capsule willen steken. Ze kunnen een tekst neerschrijven over hun gevoelens, een tekening of een selfie maken, een gezinsfoto of een foto met de mensen die je nu moet missen. Ze kunnen ook al schrijven wat ze eerst willen doen na de lockdown. Het is volgens Mintus-voorzitter Pablo Annys goed dat kinderen nu hun gevoelens kunnen uiten en laten bewaren voor binnen enkele jaren. Op vrijdag 20 mei 2022 zal de tijdscapsule alvast op een feestelijke manier geopend worden. (SR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.