Burgemeester van Wevelgem nodigt al zijn collega’s uit… om halve marathon te lopen

© SLW
Redactie KW

Op zondag 22 september vindt in Wevelgem de tweejaarlijkse Alpro Leiemarathon opnieuw plaats. Vorige keer liepen meer dan 2.000 mensen mee aan de volledige of de halve marathon of een van de kortere afstanden. Dit jaar wordt voor de tweede keer het BK halve marathon op poten gezet. En daarvoor heeft burgemeester Jan Seynhaeve een ‘specialleke’ in petto.

De organisatie van het Belgisch kampioenschap halve marathon werkt in samenwerking met de gemeente een wedstrijd voor burgemeesters uit. “Gent-Wevelgem, de koers, doet wellicht een sportief belletje rinkelen, maar met de Alpro Leiemarathon hebben we in Wevelgem ook een loopevenement met nationaal aanzien”, stelt burgemeester Jan Seynhaeve. “Ook ik ben een van de trouwe fans. Tijdens mijn burgemeesterschap liep ik al vier keer mee en ik kan je garanderen dat het echte aanrader is.”

“Nieuw dit jaar is het BK halve marathon voor burgemeesters en net daarvoor wil ik alle collega’s uitnodigen. Ook als die 21,1 kilometer niet meteen doenbaar is, kan je uit sympathie de 5 o f de 10 km meelopen. Of gewoon de vele lopers aanmoedigen.”

Wie meer info wil over de Alpro Leiemarathon kan terecht op www.alproleiemarathon.be. Deelnemen kost 13 euro, inschrijven moet voor 10 september.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier