Burgemeester Beernem verbiedt ook sport voor kinderen jonger dan 12

De burgemeester en het schepencollege. © AVH
Arno Van Haverbeke

Ook in Beernem wordt een sterke stijging van het aantal coronabesmettingen vastgesteld. Daarom neemt burgemeester Jos Sypré extra lokale maatregelen. Hij besliste om de sportaccommodaties en het gemeenschapscentrum te sluiten. Dit heeft gevolgen voor het verenigingsleven. Ook legt de burgemeester een mondmaskerplicht op in de stationsomgeving.

Vlaanderen besliste om sportactiviteiten vanaf 12 jaar te verbieden. Burgemeester Jos Sypré gaat nog een stap verder en verbiedt alle sportactiviteiten voor kinderen onder de 12 jaar. Dat houdt in dat trainingen, competities en oefenwedstrijden, zowel outdoor als indoor, ook voor -12-jarigen verboden worden in Beernem. De sportaccommodaties zullen niet meer toegankelijk zijn. Deze maatregel gaat in vanaf donderdag 29 oktober en geldt voor onbepaalde duur. Individueel sporten (buiten clubverband) tot max. 4 personen, outdoor kan wel nog.

De burgemeester besliste om O.C. De Kleine Beer, Het Schepenhuys en de Sinjo te sluiten vanaf donderdag 29 oktober. Deze beslissing is genomen in navolging van het verbod op socio-culturele activiteiten, opgelegd door Vlaanderen. Voorts voert de burgemeester ook een mondmaskerplicht in in de stationsomgeving. (AVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.