Buren zetten inzamelactie op poten voor door brand getroffen gezin in Bissegem

De brand sloeg al uit het dak toen de brandweer aankwam. © gf
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Kris Catteeuw en Michael Parmentier zetten een inzamelactie op poten. Ze doen dat voor hun buren uit de Remi Vermandelestraat in Bissegem. Hun huis is onbewoonbaar is na een zware brand op woensdagavond.

Woensdagavond om enkele minuten voor elf uur hoorde Michael Parmentier geroep en getier op straat. “Ik was net in bed gekropen en ging weer naar beneden. Bij het openen van mijn voordeur zag ik een enorm rookgordijn. Ik zag ook Pierre en Lisette op straat staan met hun jongste zoon van 10.”

Michael aarzelde geen moment en ging vlug in huis om de zoon van 16 jaar te zoeken. “Hij kwam af en we gingen naar buiten. We belden de brandweer.” Ondertussen was ook Kris Catteeuw buitengekomen. “Mijn vrouw had me gewekt want ook zij had geroep gehoord.” Bij het verwittigen van de brandweer ging het nog niet over een uitslaande brand. “Net voor de brandweer aankwam omstreeks 23.05 uur hoorden we een knal van de velux die het begeven had. Door het binnenkomen van zuurstof werd het plots een uitslaande brand. Was de brandweer drie minuten later aangekomen dan waren de daken van de buren aan weerszijden ook beschadigd geweest. Er was al rookontwikkeling.”

Steunen kan

De zolderverdieping van het huis van Pierre en Lisette Van Iseghem is volledig vernield. Er is ook heel wat water- en rookschade in de rest van het huis. Aangezien het huis tijdelijk onbewoonbaar is wordt het gezin opgevangen door familie. “We hoorden dat het OCMW aan het kijken is voor een noodwoning.”

De buren willen niet zomaar toezien. “Het zal maanden duren eer de familie weer in hun huis zal kunnen, en we vrezen ook dat de verzekering niet alle kosten dekt. De rekeningen blijven ondertussen wel verder lopen.” Kris en Michael sloegen de handen in elkaar om een steunactie op touw te zetten. “We openden een rekening en plaatsten al een oproep tot steun op Facebook. Daar kwamen al positieve reacties op van particulieren, maar ook vanuit KRC Bissegem en de parochie. Iedereen wil een warmere wereld, en wij vinden dat deze in de buurt moet beginnen. We houden de rekening voorlopig tot 30 september. Het bedrag dat we verzamelen gaat integraal naar Pierre en Lisette. We denken er ook aan om bussen en briefjes bij zelfstandigen in de buurt te leggen. Elk bedrag is welkom. Hopelijk kunnen we hiermee ons steentje bijdragen!

Pierre en Lisette steunen kan op BE 21 7360 7188 0603 met vermelding ‘steunaktie’.

(EDB – foto’s GF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.