Buren bij Kunstenaars: lokaal talent stelt tentoon in kerk van Kooigem

De lokale kunstenaars kijken nu al uit naar het weekend van 23-24 oktober. © Els Deleu
Redactie KW

Tijdens het weekend van Buren bij Kunstenaars, op zaterdag 23 en zondag 24 oktober, stellen vijftien kunstenaars hun werken tentoon in de Sint-Laurentiuskerk in Kooigem.

Al voor de derde keer stellen kunstenaars hun werken tentoon in de kerk van Kooigem tijdens het weekend van Buren bij Kunstenaars in de Zuid-West-Vlaamse regio, dat dit jaar plaats vindt op zaterdag 23 en zondag 24 oktober. De Lokale Pastorale Ploeg (LPP) Sint-Laurentius biedt aan kunstenaars uit Kooigem en buurgemeenten de kans om opnieuw met hun werken naar buiten te komen.

“We zorgden weer voor een mooie waaier aan disciplines binnen de kunst”, luidt het bij LPP. “Zo zijn er schilderijen, monumentale kunst en mixed media, textiel, beeldhouwwerk, glaskunst, fotografie, zeefdruk en keramiek.”

Verschillende disciplines

De Kooigemse kunstenaars die hun werken tonen zijn Bernard Bossuyt, Jo Deprez, Freddy Vereecke en Leentje Vierstraete. Bernard werkt vooral met glas en hout, Jo werkt voor haar atelierproject met vormen, textuur en materie, soms speels en sculpturaal met een opvallend grafisch tintje. Freddy brengt dan weer abstract en figuurlijk schilderwerk en Leentje maakt beelden in brons en klei en ze bewerkt steen.

Heel wat van de kunstenaars die dit jaar in de Kooigemse kerk hun werken exposeren, komen uit buurgemeente Sint-Denijs. Zo brengt Claude Bekaert schilderijen in olieverf op doek en pastelwerken op papier en karton, maakt Tony Blomme tekeningen en schilderijen van alles wat met patrimonium te maken heeft, maakt Olivier Bulteel schilderijen, stelt Rita Craeynest levensgrote bronzen beelden tentoon, komt Roseline Christiaens met schilderkunst en vind je keramiek van Sandrine Delobelle.

Marianne Demeire en Lotte Vandeghinste komen uit Moen. Marianne stelt een textielinstallatie voor en Lottes schilderkunst is er één met overlappingen, weerspiegelingen en dubbele beelden. Verder vind je nog schilderwerk op canvas van Laurens Chielens uit Aalbeke, fotografie van Olivier Courtens uit Desselgem en lyrisch abstracte schilderijen van Mieke Debaere uit Saint-Léger. (ED)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier