Buiksprekende goochelaar daagt surfers uit op Facebook

“Ik ben verzamelaar van olifantjes. Ik heb er zo’n 3.000, van alle slag en soort”, vertelt Luc Vanhee. © LC
Paul Bruneel

De buiksprekende goochelaar Luc Vanhee daagt de bezoekers van zijn Facebookpagina ‘t Is olifantastisch’ uit om te raden waar zijn kleurrijke vogel Vincent zich bevindt. Elke dag plaatst hij een foto van Vincent. Aan de surfers om uit te pluizen waar de foto is genomen.

Aan talent en fantasie ontbreekt het Luc Vanhee alleszins niet. De man was al verschillende keren te zien op televisie als buiksprekende goochelaar. Luc Vanhee heeft een poetsbedrijf, maar in zijn luttele vrije tijd is hij een entertainer pur sang. “Ik heb in Nederland, bij een theaterclub, buispreeklessen gevolgd en sloot me aan bij het Magisch Verbond. Dat had allemaal zijn redenen, want ik wilde iets speciaals doen. Ik zat al jaren te broeden op een uniek project, want ik wilde iets origineels doen, niemand nadoen of een kopie worden van iemand anders. Ik heb dan, bij wijze van spreken, de goochelaar en de buikspreker in de blender geworpen en zo is de mix er gekomen van de buiksprekende goochelaar Vincent”, lacht Luc.

Showtime

Het idee is mede ontstaan na het zien van filmpjes van Rob Hull, een Engelse komiek die met zijn struisvogel Emu veel op tv te zien was. Wat Luc Vanhee doet is werkelijk uniek, want met de ene hand houdt hij Vincent vast en met de andere voert hij goocheltrucs uit. Ook de manier waarop Vincent aan zijn naam is gekomen is origineel. Ik eet iedere dag een boterkoek in De Smulhoek in Oostende. De uitbater heet Vincent Bulckaen en ik heb mijn pop naar hem genoemd”, geeft Luc mee. “Samen met de uitbater is het daar iedere dag showtime als ik binnenkom. Weet je dat er zelfs mensen speciaal afkomen om ons bezig te horen en te zien?”

Olifantjes

Bij Luc zijn de rollen ook omgekeerd, de vogel Vincent is eigenlijk de goochelaar en hij is de assistent. Ze waren te zien in Belgium’s Got Talent, in Iedereen Beroemd en onlangs ook nog op VRT met de originele act met de chocoladetaart die enorm veel bijval kent. De shows heten T Is olifantastisch en ook daar zit een verhaal achter. “Ik ben verzamelaar van olifantjes. Ik heb er zo’n 3.000, van alle slag en soort, dus heb ik de show genoemd naar mijn verzameling”, zegt Luc.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier