Bruggeling Yvan Guilini doet een comeback als orgelvirtuoos

Yvan Guilini ruilt op zijn 75Ste de bouwwerf in voor een concert in de Brugse stadsschouwburg. © carlo coppejans
Stefan Vankerkhoven

Na een muzikale stilte van 25 jaar, keert Bruggeling Yvan Guilini (75) terug naar de concertzalen. De componist van de hit ‘Winter Memories’ uit 1976 heeft een nieuwe cd uit en treedt op 22 april op in de Brugse stadsschouwburg.

Slechts een paar noten volstaan om ‘Winter Memories’ – de tijdloze compositie en evergreen van Yvan Guilini – te herkennen. Voor de instrumentale virtuoos betekende het in 1976 zijn internationale doorbraak. In België alleen al verkocht hij destijds meer dan 100.000 singles en schoven er meer dan 50.000 stuks van het gelijknamige album over de toonbank.

Met zijn eigen sound, een mix van jazz en klassiek, draaide ‘The King of Hammond’ succesvol mee. Ook ‘Romantica’, ‘Long Time Ago’ en ‘Jet Fly Me To Japan’ tikten aan bij het publiek en na zijn succesvolle doortocht op Jazz Bilzen gaf de BRT hem in 1977 een eigen, wekelijkse radioprogramma. Acht jaar lang speelde hij op zaterdagochtend voor de razend populaire BRT Top 30 eigen songs en versies van de grootste hits van dat moment.

Anonimiteit

Net als Marva verdween hij 25 jaar geleden in de anonimiteit, toen hij z’n instrumenten verkocht en de deuren van z’n studio achter zich dichttrok. Hij keerde terug naar de bouwsector en zelfs nu nog, op zijn 75ste, is hij dagelijks actief op een bouwwerf. Wat hem fysiek gezond houdt. Maarr diep vanbinnen smeulde er nog steeds veel liefde voor de muziek … Na een sabbatperiode van 25 jaar doorbreekt Yvan Guilini, de man achter de instrumentale wereldhit ‘Winter Memories’ de stilte en bracht in 2020 een nieuwe CD uit.

Het plan was ook om er direct een toer aan te koppelen, maar deze werd omwille van corona uitgesteld. Comedy Shows is dan ook verheugd om de toer aan te kondigen, die op vrijdag 22 april 2022 van start gaat in de Stadsschouwburg van Brugge.

Voor deze gelegenheid wordt een heus Hammond orgel van maar liefst 160 kg verhuisd naar het podium van de Stadsschouwburg, een unieke ervaring!

Als je wilt genieten van deze unieke klanken kan je voor tickets terecht op www.show-time.be, via de ticketlijn 050/44 30 60, via In&Uit Brugge of via het bespreekbureau van CC Brugge.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier