Brood. verhuist naar Ooststraat in Roeselare

Brecht Deleye © SB
Peter Soete

Brood. in de Sint-Hubrechtstraat 51, de meer dan gesmaakte broodzaak van eigenaar Brecht Deleye en bakker Kris Goegebeur, verhuist naar de Ooststraat. De geplande werken en de onbereikbaarheid van de winkel spelen een belangrijke rol in deze beslissing.

Brood. is een speciaalzaak voor verschillende broodsoorten en fijngebak in een statig herenhuis in de Sint-Hubrechtstraat. Voor Brood. was daar onder meer het gastronomische restaurant Ruben’s. Eigenaar Brecht Deleye, die op de bovenverdiepingen woont, heeft enkele jaren geleden een samenwerkingsverband gesloten met topbakker Kris Goegebeur. Kris bakt overdag en het brood wordt verkocht in het vroegere restaurantgedeelte.

Vanaf halfweg oktober wordt er enkel nog gebakken in de Sint-Hubrechtstraat, het brood, koffiekoeken en taarten worden vanaf dan verkocht in de vroegere parfumerie van Etienne Peel in de Ooststraat waar nadien nog een heel kort tijdje The Pharmacy was gevestigd.

“De komende werken in de omgeving van Krottegem hebben ons doen besluiten om de winkel te verhuizen”, vertelt Brecht Deleye. “Een deel van de Spanjestraat wordt opengegooid, er komen langdurige werken in de Ardooisesteenweg en die straat wordt dan ook nog eens eenrichtingsverkeer. Voor een bakkerij is dat een verloren zaak. De klanten zullen ongelooflijk veel moeite moeten doen om bij ons te geraken of om van bij ons weg te geraken.”

“Daarom zochten we een oplossing en we hebben die nu ook gevonden. We hebben de vroegere parfumerie van Etienne Peel gekocht en daar komt de winkel van Brood. terwijl we wel verder blijven bakken in de Sint-Hubrechtstraat. Het aanbod zal hetzelfde blijven en ook het verkopersteam van Brood. verhuist vanaf half oktober mee naar de Ooststraat. We blijven ook verder de markten doen van Lokaal in Roeselare, Deerlijk en Heule en een boerenmarkt in Tielt.”

(PS/foto SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier