Brandweer smult van ‘Kibberip’

Achteraan herkennen we Steven Platteeuw, Benny Deleu, Thijs Degryse en Koen Bruneel. Vooraan zien we Christophe Ghesquière en Kris Pype. © JCR
Carl Bruneel
Carl Bruneel Medewerker KW

De brandweerpost Staden organiseert op zaterdag 2 maart zijn traditionele ‘Kibberip’-maaltijd in gemeenschapscentrum Het SWOK.

“De deuren van Het SWOK gaan om 18 uur open”, vertelt woordvoerder Koen Bruneel. “Vanaf dan kan er van een aperitiefje genoten worden. De keuken is van 18.30 tot 21 uur geopend. Volwassenen eten mee voor 20 euro en hebben keuze tussen een halve kip met groentjes en frietjes, ribbetjes met groentjes en frietjes of een vegetarische maaltijd die uit vier kaaskroketten met groentjes en frietjes bestaat. Kinderen betalen 12 euro voor twee frikandellen met groentjes en frietjes. Ook voor hen is er een vegetarische maaltijd voorzien. Die bestaat uit twee kaaskroketten met groentjes en frietjes.”

“Kaarten zijn te verkrijgen bij de manschappen. De opbrengst van de maaltijd gaat integraal naar de brandweer. Zo kreeg iedere brandweerman of -vrouw dit jaar een grote tas om alle persoonlijke interventiekledij mee te nemen naar het trainingscentrum of de brandweerkazerne. We plannen dit jaar ook nog een tweedaagse teambuilding op een geheime locatie. Verder organiseren we dit jaar ook nog een aantal activiteiten om de kameraadschap hoog te houden en enkele activiteiten waar we het gezin centraal zetten. Daartoe behoren onder andere een tweedaagse reis, een barbecue en een activiteit rond Pasen en Sinterklaas.”

‘Kibberip’ vindt op zaterdag 2 maart vanaf 18 uur plaats in Het SWOK in de Ooststraat.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier