https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Brandweer neemt intrek in gloednieuwe kazerne

Het duurzaam gebouw voldoet aan alle hedendaagse normen. © BT
Kjenta Vangampelaere
Kjenta Vangampelaere Medewerker KW

De 28 brandweerleden van de brandweerpost in Zwevezele hebben afgelopen weekend hun gloednieuwe kazerne in de Bruggestraat in gebruik genomen. “Dit is een gebouw op maat van ons korps waardoor we onze interne werking verder kunnen optimaliseren”, zegt postoverste Sigurd Van Der Straeten.

Ruimte voor alle brandweervoertuigen, goede sanitaire voorzieningen, een leslokaal met plaats voor alle brandweervrouwen- en mannen … “Het mag duidelijk zijn dat wij heel tevreden zijn met onze nieuwe brandweerkazerne”, vertelt Sigurd Van Der Straeten. De moderne nieuwbouw in de Bruggestraat vervangt de oude kazerne op dezelfde locatie. “We investeerden een half miljoen euro in een nieuw en duurzaam gebouw dat voldoet aan alle hedendaagse normen”, zegt burgemeester Lieven Huys (CD&V). De kosten voor een renovatie en uitbreiding van de oude kazerne overstegen de kosten van een nieuwbouwproject.

Gebouw op maat

Het werd een gebouw op maat, mede doordat brandweerkapitein Jan Boussauw als architect zelf de tekenpen vasthield. “Hij kent de werking van ons korps als geen ander en kon onze behoeften perfect vertalen in de plannen. De komst van de nieuwe brandweerkazerne zal er ongetwijfeld voor zorgen dat we de dringende hulpverlening naar onze inwoners verder kunnen optimaliseren.”

Tijdelijk onderdak

De werken gingen eind 2020 van start en verliepen vlot. Tijdens de werken vond de brandweerpost tijdelijk onderdak in de voormalige gebouwen van garage De Keyzer. De kostprijs van het gebouw bedraagt 550.000 euro, inclusief de kostprijs van de sloop- en omgevingswerken.

De officiële opening van de gloednieuwe kazerne is voorzien op zondag 19 september. In de namiddag kan iedereen een kijkje komen nemen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.