Bo viel na lang wachten met zijn gat in de boter

Ontsnappingskoning Bo blijft nu maar wat graag thuis.© gf
Ontsnappingskoning Bo blijft nu maar wat graag thuis.© gf
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Elke week gaat de Krant van West-Vlaanderen op zoek naar een thuis voor een dier, en met succes. Na meer dan drie jaar in het asiel, vond Anatolische herder Bo ein-de-lijk zijn gouden mandje bij Veronique Deville (51) en haar dochter Anacksu. Hij viel er met zijn gat in de boter.

Bo werd bijna drie jaar geleden binnengebracht in dierenasiel De Leiestreek in Zwevegem omdat de autohandelaar die hem gekocht had als waakhond, niet kon voorkomen dat Bo telkens opnieuw ontsnapte.

Bo’s geweldige karakter zorgde ervoor dat hij meteen erg geliefd was bij de vrijwilligers van het asiel. Maar door zijn afmetingen, ontsnappingspogingen en aversie voor andere dieren duurde het heel lang voor hij een geschikte thuis vond.

Direct verkocht

Gelukkig spotten Veronique Deville en haar dochter Anacksu uit Wieze Bo eind vorig jaar in een video van De Krant van West-Vlaanderen op sociale media. “Onze vorige hond moesten we begin augustus laten inslapen”, legt Veronique uit. “Daar moest ons gezin natuurlijk even van bekomen. Maar na één bezoek aan Bo in het asiel waren we verkocht.”

Bo is verzot op knuffels.© gf
Bo is verzot op knuffels.© gf

Het gezin liet een nieuwe omheining plaatsen rond hun tuin, zodat Bo niet zou kunnen ontsnappen. “Maar ik denk niet dat hij dat ondertussen nog wil”, lacht Veronique. “Hij mag twee keer per dag een uur op wandel en doet verder niets anders dan lekker maffen.

Beetje dikker

“Hij is ook gek op speur- en zoekspelletjes in de tuin. Mijn dochter verstopt dan kleine worstjes voor hem, die hij met veel bravoure opspoort en oppeuzelt. Hij is zelfs al een paar kilootjes bijgekomen. (lacht) We zouden hem voor geen goud meer kunnen missen.”

(AN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.