Bluesoptreden van The Snow Monkeys in Den Biechtstoel in Meulebeke

Op vrijdag 30 november om 21 uur treden The Snow Monkeys op in sfeercafé Den Biechtstoel in de Veldstraat. Frontman en Meulebekenaar Davy Bossuyt is tevreden de blues in eigen gemeente te kunnen laten weerklinken.

Davy Bossuyt, basgitarist en frontman van The Snow Monkeys. © Foto Luc

Davy Bossuyt kent het klappen van de blueszweep als geen ander. Op 18-jarige leeftijd trad hij aan in de band die zijn pa Erik in het leven had geroepen onder de naam SixL-Six. Samen met Rudy Demuynck, Nick Desserrano en hun Franse vriend, gitarist Alexandre Acs, tekende SixL-Six present op alle bluespodia en -festivals in eigen land en daarbuiten.

Nieuwe naam

Toen SixL-Six enkele jaren geleden ophield te bestaan, bleef Davy trouw aan zijn gitaar en sprong hij bij daar waar hij gevraagd werd. De vriendschap met Alex Acs uit Rijsel bleef en tijdens een van zijn bezoeken in Lille kreeg Alex een telefoontje met de vraag of hij daar kon aantreden in het Novotel. “Alex keek direct mijn richting uit en vroeg me of ik hem wilde bijspringen voor de baspartij. Voor zang deed hij een beroep op Eddy Desmul (tevens een getalenteerd harmonicaspeler, red.) die ooit het mooie weer maakte bij Ed and the Gators. De drums waren bestemd voor Bernd Coene, die vroeger nog bij The Blues Vision, Reena Riot… actief was”, vertelt Davy. “Het Novotel had nog een naam van de band nodig voor de affiche. Eddy Desmul zat op het ogenblik dat Alex hem belde te kijken naar een documentaire over de Japanse sneeuwapen en zomaar voor de vuist weg stuurde hij de naam The Snow Monkeys door.”

Bekende nummers

Op die manier werd het bluesproject The Snow Monkeys geboren. “De basis van het gezelschap bestaat uit Alex en ikzelf en wij contacteren muzikanten die op het moment van het optreden vrij zijn om ons te assisteren. Op die manier is ieder optreden een unieke ervaring voor ons”, gaat Davy verder. “Wij brengen Chicago en Texas Blues, maar zijn niet bang om bekende nummers van zowel The Beatles als van Stevie Wonder met een bluessausje te overgieten. Tijdens ons optreden in Den Biechtstoel neemt Steve Maas de zang en de gitaar voor zijn rekening. Bernd Coene is die avond de drummer van dienst”, besluit Davy Bossuyt, die nog meegeeft dat het optreden gratis bij te wonen is.

(LB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.