Blokart-terrein sportpark De Schorre Oostende al vijf jaar ongebruikt

Het blokart-terrein op De Schorre © (foto FRO)
Matthias Feyen
Matthias Feyen Redactie KW

In 2016 werd op De Schorre, op een plateau naast de velodroom, een serieuze oppervlakte vrijgemaakt en met kunstgras heraangelegd. Bedoeling was daar een terrein voor te behouden voor het beoefenen van een sport, die normaal op het strand thuishoort, het blokart-zeilen. Het werd nooit gebruikt.

Het blokart-terrein werd aangelegd op vraag van Nikolaas Boel, oprichter van de Belgian Blokart Club, in het verleden organisator van Belgische, Europese en wereldkampioenschappen op het strand van Oostende. De ‘blokart-piste’ werd nooit gebruikt. In februari 2020 liet de Belgian Blokart Club zelfs weten dat ze het terrein niet wilden gebruiken, dus ook niet huren. De dure investering van het Oostendse stadsbestuur bedroeg 235 000 euro, waarvan 90 000 euro provinciesubsidie. Het terrein ligt al vijf jaar braak en het onderhoud ervan liep op tot 10 000 euro per jaar.

Momenteel hoopt het stadsbestuur dat er een nieuw gesprek gevoerd kan worden met het nieuwe bestuur van de Belgian Blokart Club. Indien die besprekingen niets opleveren, dan is het logisch dat de ‘site’ een andere bestemming krijgt.

Dure vergissing

Wat met de subsidie van de provincie? “De realisatie van het blokart-terrein op Sportpark De Schorre is een dossier van de vorige coalitie”, stelt sportschepen Bart Plasschaert (CD&V). “Tot nu toe is dat een dure vergissing gebleken, want het terrein werd nooit gebruikt. Een deel van het kunstgras is al met de noorderzon verdwenen. We zijn nog zover niet, maar de kans is groot dat er een nieuwe bestemming komt voor de site. Er is veel vraag naar sportvelden. De vraag is natuurlijk of de provincie de subsidie van 90 000 euro niet terug zal vorderen. De toekomst van het blokart-terrein op De Schorre kan dus nog een netelige kwestie worden voor de huidige coalitie!” (FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.