Blauwe zone wordt uitgebreid in Oostendse wijk Raversijde

Vanaf 1 juli
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

In de wijk Raversijde in Oostende wordt de blauwe zone uitgebreid vanaf 1 juli. Dat moet de wijk nog beter beschermen tegen de parkeerdruk van de Oostendse luchthaven.

De nabijheid van de luchthaven zorgde er in het verleden vaak voor dat mensen die op reis vertrokken hun wagen in de aanpalende straten parkeerden. In die straten werd immers nog geen betalend parkeren ingevoerd en zo ontliepen reizigers parkeergeld. De Stad Oostende ging in dialoog met de wijkbewoners tijdens bewonersvergaderingen. Iedereen was het erover eens dat een blauwe zone de enige oplossing was. Dat wil zeggen dat men er maximum 8 uur aan één stuk kan parkeren en dat het gebruik van de parkeerschijf voorgeschreven is. De beperkte parkeertijd geldt niet voor mensen die in het bezit zijn van een bewonerskaart.

“De eerste blauwe zone werd in 2019 al ingevoerd”, legt schepen van Mobiliteit Björn Anseeuw uit. “Die beslissing kwam er na enkele bewonersvergaderingen. Het kan niet de bedoeling zijn dat de parkeerdruk verhoogt omdat vliegtuigreizigers hun wagen parkeren in de wijk, zodat het voor de wijkbewoners bijna onmogelijk wordt om hun eigen wagen nog ergens kwijt te kunnen.”

Blauwe zone wordt uitgebreid

Vanaf 1 juli wordt de blauwe zone verder uitgebreid en wordt ze ook definitief. “Het is het eindresultaat van die bewonersvergaderingen en wordt gedragen door de wijkbewoners. De blauwe zone zal aangeduid worden met zoneborden. Parkeren is er toegelaten met de parkeerschijf van 9 uur tot 20 uur en dat voor maximum 8 uur aan een stuk, met uitzondering van de mensen met een bewonerskaart”, aldus de schepen.

De blauwe zone is van toepassing in de Zandstraat, Marie-Joséstraat, Pareloesterlaan, Wulklaan, Mijterlaan, Strandschelplaan, Transvaalstraat, Zakstraat, Schoolstraat, Dorpstraat, in de Duinenstraat tussen de Westlaan en de Zandstraat, langs de Zeedijk tussen de Westlaan en de Zandstraat, Emiel De Smitlaan, Luchthavenstraat, Zeelaan, Middenlaan, Westlaan en in de Nieuwpoortsesteenweg tussen de Westlaan en de Dorpsstraat. (JRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten