Bistro Boudoir opent zijn deuren in coronatijd: afhaalgerechten en leveringen

Jeroen van der driessche en Jimmy Sper startten in Knokke-Heist met een eigen bistro. © DM
Redactie KW

Op woensdag 18 maart 2020 zou Bistro Boudoir aan de Lippenslaan 141 zijn deuren openen voor het grote publiek. Het coronavirus dwarsboomde echter de ambitieuze plannen van zaakvoerders Jeroen van der driessche en Jimmy Sper. Het duo besloot het dan maar over een andere boeg te gooien en startte recent met een afhaaldienst.

Stel, je baat gedurende vijftien jaar een goed lopend restaurant-feestzaal uit onder de kerktoren van Schendelbeke, op een boogscheut van provinciaal domein de Gavers. Maar je wil even de teugels lossen en een nieuwe zaak opstarten aan de kust. Net op het moment dat je officieel van start gaat, slaat de coronacrisis toe. Het overkwam Jeroen van der driessche en Jimmy Sper.

Snuifje Parijs

“Wij hebben al sinds jaren ons hart aan Knokke-Heist verloren”, vertelt Jimmy Sper. “Vandaar dat we een overnemer voor onze zaak in Schendelbeke zochten. Begin dit jaar werd het ‘Borrenhof’ overgelaten. Ondertussen zaten we niet stil. Op de Lippenslaan vonden we een ideaal pand om onze droom waar te maken: een kleinschalig restaurant waar we onze klanten culinair kunnen verwennen. Onze nieuwe Franse bistro telt 52 couverts waarbij heerlijke salades samen met de Franse keuken onze inspiratiebron zijn. Ons elegante restaurant, met een snuifje Parijs, doopten we Bistro Boudoir.”

Alles was klaar om op 18 maart de deuren feestelijk te openen tot het coronavirus roet in het eten gooide. De eerste weken van de lockdown gebruikten we om onze zaak tot in de puntjes klaar te zetten terwijl we van het goede weer gebruik maakten om te wandelen en te fietsen. Ondertussen kennen we alle mooie hoekjes van Knokke en sloeg de verveling toe.”

“Vandaar dat we nu met een afhaaldienst starten. Men kan in Bistro Boudoir van 17 tot 19.30 uur terecht voor afhaalgerechten. Ook leveringen aan huis zijn mogelijk tussen 16 en 19.30 uur. De klanten worden verzocht om te bestellen voor 15 uur op het nummer 0473 63 59 82. Alle informatie is ook terug te vinden op de Facebookpagina Bistro Boudoir waar men een uitgebreid keuzemenu vindt van onze take away-gerechten”, besluit Jimmy. (DM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.