Binnenkort seniorenfeest met accordeonist Johnny Clarysse in Mesen

Met het seniorenfeest staat er alvast weer een topper op de planning van de seniorenraad. (foto MDN)
Marc Desender
Marc Desender Medewerker KW

Onder impuls van schepen Melanie Verdru werkt de seniorenraad van Mesen harder dan ooit aan een sterke activiteitenkalender. Een kalender die via de Facebookpagina van de seniorenraad ook een breed publiek bereikt. “Ook senioren die niet aangesloten zijn bij een vereniging hebben bij ons een inbreng”, aldus Melanie Verdru.

De seniorenraad van Mesen is een overkoepelend orgaan waarin van alle Mesense seniorenverenigingen één persoon zetelt. “Ook senioren die niet aangesloten zijn bij een vereniging hebben bij ons een inbreng”, reageert schepen Verdru. Zij leidt de bijeenkomsten.

“We zitten beslist niet stil. We vergaderen een vijftal keer per jaar en dit telkens in functie van de komende activiteiten. Ook een korte evaluatie van wat achter de rug is staat op de agenda.” Op de recente vergadering werd zo nagepraat over de kermisactiviteit van september. “Met Soep met babbeltjes scoorden we goed. Vooral na de coronaperiode hadden heel wat van onze senioren nood aan een babbel.”

Aansluitend op deze activiteit werkte de seniorenraad ook mee aan de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. “Onder het motto Samen Veerkrachtig nodigden we iedereen opnieuw uit om tussen 1 en 10 oktober plaats te nemen op onze banken. We willen met de seniorenraad focussen op goed in je vel zitten en het beter bespreekbaar maken van psychische kwetsbaarheid.”

Seniorenfeest

De Mesense seniorenraad werkt op dit moment aan de organisatie van het seniorenfeest van volgende maand november. “We nodigden Johnny Clarysse uit en hopen net als voor de coronaperiode tot 80 of meer senioren te verwelkomen in ons Oud Schooltje.”

Johnny Clarysse is een van de meest gevraagde muzikanten uit de streek. Ooit was hij samen met zijn band begeleider van Eddy Wally. De accordeonist maakt van elk optreden een feest en stilzitten is geen optie. Taart en koffie blijven natuurlijk de klassiekers, maar ook de verjaardagsbezoekjes aan de 80-plussers kennen ondertussen een groot succes. “En daar horen geschenkjes bij”, lacht de schepen.

“Een oude foto van Mesen en een gezonde fles fruitsap vanuit de Lovie waardoor we zo ook een goed doel steunen.” De seniorenraad bezorgt aan iedereen ook troostkaartjes met daarop de contactgegevens van de sociale dienst.

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier