Bijna 950.000 euro voor kwalitatief hoogstaande logies in West-Vlaanderen

Ook De Rentmeesterhoeve in Reningelst krijgt subisidies van Toerisme Vlaanderen. © MD
Redactie KW

Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir investeert via Toerisme Vlaanderen 2 miljoen euro in betere infrastructuur voor logies, waarvan iets minder dan de helft in West-Vlaanderen.

“Door de coronacrisis zal de Vlaming de komende zomer toerist zijn in eigen land en al het moois ontdekken dat onze regio rijk is. Het verheugt mij dan ook om vast te stellen dat er beduidend meer dossiers werden ingediend dan vorig jaar”, zegt Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir. “Daaruit concludeer ik dat onze Vlaamse toeristische ondernemers de armen niet laten zakken en zelfs in zeer moeilijke omstandigheden de moeite willen doen om hun logies nog verder te verbeteren. Ik heb daarom het budget van 1,5 miljoen euro dat ik normaal voorzien had via Toerisme Vlaanderen met een half miljoen verhoogd tot 2 miljoen euro. Op die manier kunnen we alle mensen die een dossier hebben ingediend financieel ondersteunen.”

“Het gros van de investeringen spitsen zich toe op kind- en familievriendelijke infrastructuur, om zo Vlaanderen nog beter op de kaart te zetten als een familievriendelijke toeristische bestemming. Het gaat dan concreet bijvoorbeeld over familiekamers of overdekte speelruimtes”, stelt de minister.

Meer inclusieve logies

Maar er zijn ook investeringen in toegankelijkheid en zorg die moeten leiden tot nog meer inclusieve logies, waar ook mensen die een beperking hebben of een extra zorgbehoefte terecht kunnen. Het gaat dan bijvoorbeeld over aangepaste verblijfsruimten of aangepast sanitair. Elke Vlaming moet immers op vakantie kunnen gaan in eigen land, ongeacht de drempel die ze mogelijk ervaren.

Tot slot zijn er ook investeringen in de aanleg of inrichting van kampeerautoplaatsen, zoals de verharding van de plaatsen of ook het voorzien van watertappunten met drinkbaar water of lozingspunten voor chemische toiletten. Kampeerautotoeristen in Vlaanderen zullen daardoor in de toekomst op nog kwalitatievere plaatsen terecht kunnen.

De volledige lijst projecten is terug te vinden via deze link

Volgende vakantielogies krijgen een deel van de koek: Carver Inn Hotel Hans Memling (Brugge), Camping Zomerzon (Lombardsijde), Le Plat Pays Gastenkamers B&B (Oostkamp) Sleepsheep Sleepwell (Harelbeke) In ‘t Groen (Watou), B&B De Rentmeesterhoeve (Reningelst), Vakantiewoning Land van Streuvels (Anzegem), Hulst (Zerkegem), Thalassa Camping (Bredene), Camping Ter Hoeve (Adinkerke), Hotel Sandeshoved (Nieuwpoort) , Botteltje Hotel (Oostende), De Pleute (Westouter), Hoevetoerisme “Ten Rooden Duifhuize ” (Sint-Denijs), Zicht Magnifiek (Loker), Het Neerhof (Westouter), Monteberghoeve (Dranouter), Hof ter Lo 1 (Lo-Reninge), Academie Hotel (Brugge), Parkhotel (Kortrijk), Domein Waterland – Loft (Handzame), The Golden tree Hotel (Brugge), Eureka Camping (Koksijde), Bloemenduin (Koksijde), Landhuis Eikenburg (Boezinge), Cottage de Vinck (Zillebeke), Lakeside Paradise Sport Hostel (Knokke-Heist), Polderzicht (Bredene), Casa Vostra (Lombardsijde), Vakantiehuis Ter Helme (Oostduinkerke), De IJzerhoeve (Diksmuide), Elzendamme (Oostvleteren).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.