Bewoners Heirweg-Zuid in Ingelmunster meten schade op na hevige regenval

© BF
Redactie KW

De bewoners van de Heirweg-Zuid kregen voor de tweede dag op een rij te kampen met hevige wateroverlast. “We kunnen herbeginnen met alles terug op te kuisen”, aldus bewoner Lorenzo Timmerman.

Voor de tweede dag zette een hevige regenbui de Heirweg-Zuid, een zijstraat van de Kortrijkstraat in Ingelmunster, blank. Bewoner Gilbert Vandeputte en zijn vrouw waren nog maar even thuis toen een serieuze regenbui donderdagmiddag opnieuw voor wateroverlast zorgde.

“De nacht van woensdag op donderdag hebben we in een flatje geslapen. Ongeveer een uur nadat we donderdagmiddag terug thuis waren begon het opnieuw heel hard te regenen. Een korte en krachtige bui zorgde in een mum van tijd voor wateroverlast in de straat”, aldus de tachtiger. Familieleden schoten onmiddellijk te hulp.

Met man en macht kon het water dit keer wel uit de woning van Gilbert en zijn vrouw gehouden worden. “Na de regenbui van gisteren hadden we al veel gekuist. De verzekeraar was ook inmiddels al naar hier gekomen. Gelukkig konden we het water dit keer wel buiten houden.”

Bewoners Heirweg-Zuid in Ingelmunster meten schade op na hevige regenval
© BF

Iets verderop hadden Lorenzo Timmerman en Siska Verbeke minder geluk. Nadat gisteren een wagen in een van hun garages vernield werd door het water, stroomde het water ook donderdag in verschillende opslagruimtes nabij hun woning binnen. “Dit is heel erg frustrerend. We hadden net alles opgekuist. In een mum van tijd liepen de opslagruimtes met daarin toch een pak materiaal terug onder.”

Ook Lorenzo en Siska brachten de nacht van woensdag op donderdag ergens anders door. “Door de wateroverlast van woensdag hadden we geen elektriciteit meer. Nu is de schade misschien iets minder erg, maar het feit dat we twee dagen op een rij het slachtoffer worden van wateroverlast is mentaal toch wel lastig.

Ook wateroverlast nabij Berca

De bewoners van Heirweg-Zuid hopen dat ze nu gespaard blijven van dergelijke problemen. “Voor volgende week geven ze beter weer uit. Het mag nu wel stoppen. Dit heb ik in al die jaren nog nooit meegemaakt”, aldus Gilbert.

De brandweer van Ingelmunster was donderdag urenlang in de weer met het verdelen van zandzakjes en het reinigen van het wegdek. Ook in de Kortrijkstraat kwamen er enkele oproepen binnen van wateroverlast. Zo moest de brandweer onder andere uitrukken naar de schoenwinkel Berca waar een hoeveelheid water de winkel in liep. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier