Beweging.net Tielt viert 100-jarig bestaan met zoektocht

Op de foto zie je de kernleden van beweging.net Tielt v.l.n.r.: Jasminka Poppe, Roland Spiessens, Roza Dedeurwaerder, Nico Verbeke, Rita Braeckevelt, Daniël Vergote. Ontbreken op de foto Eveline Spiessens, Jacques Poppe, Jan Mortier, Jolene Van Thournout en Christophe Capoen. © (Foto WME)
Redactie KW

Naar aanleiding van hun 100-jarig bestaan organiseert beweging.net Tielt een zomerse wandelzoektocht in Tielt. Nog tot en met 31 augustus kunnen de liefhebbers de geschiedenis van de beweging in Tielt langs de route leren kennen.

“Normaal werd ons feestjaar in januari afgetrapt in de AB in Brussel, maar gezien de coronamaatregelen diende dit te worden uitgesteld”, vertelt Nico Verbeke, die voorzitter is van beweging.net Tielt. “Om op een alternatieve manier het feestjaar in de kijker te plaatsen, werden er pancartes ontwikkeld op nationaal niveau. Deze pancartes kunnen in de eigen gemeente dan worden gebruikt om een wandel- en/of fietstocht te organiseren.” Kernlid Jasminka Poppe hield haar bezig met de praktische uitwerking van de wandeling.

“We hebben gekozen voor vijf pancartes en via een gepersonaliseerde QR-code vertellen we iets meer over belangrijke realisaties, personen en gebeurtenissen in Tielt, met een link naar onze beweging. Tijdens de wandeling van een viertal kilometer, doorheen enkele centrumstraten in Tielt, zal je dus vijf stopplaatsen hebben met pancartes. De start en stop zijn aan ’t Gildeke in de Oude Stationsstraat. Als je meedoet aan de wandeling kan je via het deelnameformulier vijf vragen invullen en op die manier maak je kans op één van de Tieltse cadeaubonnen waarbij de winnaars in september worden bekend gemaakt.”

Tijdens de wandeling zijn er een vijftal stopplaatsen

Het zijn geen normale tijden, dat bevestigt ook Nico Verbeke. “Traditioneel organiseren we op Rerum Novarum een receptie en sneukelfietstocht. Dus ergens doet het wel pijn dat we dit al twee jaar niet hebben kunnen organiseren. We wilden vooral dit feestjaar niet zomaar laten passeren. Vandaar dat we gekozen hebben om een wandeling te organiseren die sowieso kan doorgaan met je eigen familie, vriendenkring of bubbel. We zijn dus blij dat we deze wandeling kunnen aanbieden aan de Tieltenaar en ook daarbuiten. Als alles goed gaat, grijpen we volgend jaar terug naar de fietssneukeltocht zoals de traditie voordoet.”

Nieuwe wandelroute

Tijdens de coronatijd staat wandelen misschien wel op één wat de activiteiten betreft, maar dat de mensen beu gewandeld zijn, daar is de vereniging niet bang voor aldus Jasminka Poppe. “We geloven erin dat veel mensen door de maatregelen het fijne aspect van wandelen (her)ontdekt hebben”, aldus Jasminka Poppe. “Met deze wandeling willen we een nieuwe wandelroute aanbieden aan de Tieltenaren, waarbij je tegelijkertijd ook iets meer te weten komt over de geschiedenis in Tielt. We hopen dat het weer binnenkort ook wat verbetert, zodat het wandelen echt aangenaam wordt.” (KM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier