Bestaande wachtlijsten voor sociale woning verdwijnen: “Iedereen moet inschrijving herbevestigen”

Sociaal Huis Poperinge. © LBR
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

Sinds 18 maart kan je je online kandidaat stellen om een sociale woning te huren. Alle bestaande wachtlijsten verdwijnen en er komt een nieuwe lijst; het Centraal Inschrijvingsregister of CIR. Ook wie al op een wachtlijst stond, moet zijn inschrijving herbevestigen.

“De gegevens van alle kandidaten in Vlaanderen die een sociale woning willen huren worden sinds 18 maart verzameld in één digitaal platform, het Centraal Inschrijvingsregister (CIR). Ook inwoners van Poperinge die een sociale woning willen huren, moeten zich verplicht inschrijven via dit platform”, vertelt schepen van Woonzorgbeleid Bryan Vanderhaeghe (Samen).

Wachtlijst

“Belangrijk is dat ook de personen die vandaag al op de wachtlijst staan voor een sociale woning, hun inschrijving online moeten herbevestigen. Indien zij niet expliciet hun gegevens in het systeem inkijken en daar herbevestigen, verliezen zij hun plaats op de wachtlijst, en daarmee ook hun recht op een huurpremie. Alle inwoners van Poperinge die op de wachtlijst staan, zullen hiervoor in de loop van de maand april een brief ontvangen.”

Op het Sociaal Huis van Poperinge worden zitdagen georganiseerd om de inwoners te helpen bij het bevestigen van hun plaats op de wachtlijst. De zitdagen zijn: donderdag 18 april van 9 tot 12 uur, woensdag 24 april van 14 tot 16.30 uur en maandag 6 mei van 14 tot 18 uur. Voor een nieuwe inschrijving kan je op deze zitdagen niet terecht, daarvoor moet je een afspraak maken bij www.habitowoonwinkel.be/nl/maak-je-afspraak-poperinge.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier