Beernem viert Vlaamse feestdag

Arno Van Haverbeke
Arno Van Haverbeke Medewerker KW

Het 11 juli-comité van Beernem organiseert zaterdag opnieuw een openluchtconcert in het kader van Vlaanderen feest. Fractieleider Gijs Degrande (N-VA) kijkt uit naar een zomerse avond met Beernems talent, maar blijft teleurgesteld: Helaas besliste het nieuwe Beernemse gemeentebestuur om zelf geen activiteiten in kader van de feestdag van de Vlaamse Gemeenschap meer te organiseren.

Vlaanderen Feest, ook in Beernem, op zaterdag 13 juli en dat doen we dit jaar met absoluut toptalent van eigen bodem. WAITS ofte Wouter Weets trapt het feest af op het evenementenplein aan OC De Kleine Beer en brengt kleinkunst in het West-Vlaams. Waits staat voor eigenzinnige teksten met hier en daar een hoekje af. Wij kenden hem al langer maar na zijn opgemerkte doortocht in de Voice van Vlaanderen draaien we met extra trots en veel plezier onze stoelen om voor TARS Vanhaecke. Deze muzikale topper brengt voor de gelegenheid zijn compagnon en fantastische gitarist Nicolas Vlaeminck mee. DJ Koen van Belleghem mag het feest tenslotte knallend afsluiten met zijn eigen DJ-set”, vertelt Degrande over het programma. De ingang van het evenement is gratis.

Groot Vlaams aanbod

Burgemeester Jos Sypré (CD&V) is ervan overtuigd dat er in de periode van Vlaanderen feest nog heel wat te doen is in Beernem en omstreken. “Ik denk dat het gewoonweg een veel sterker signaal is dat er in de periode van Vlaanderen Feest spontane initiatieven van organisaties, verenigingen groeien dan dat de gemeente het zelf organiseert. Het is uiteraard prima dat het 11 Juli-Comité met een mooi programma inzet op ‘Vlaanderen Feest’. Ook de jeugdraad doet dit vandaag met de Dag in ‘t Park. Een groot Vlaams aanbod dus, voor elk wat wils”.

Temperatuur opdrijven

Die Dag in’t Park gaat vanmiddag door in het Bargepark. De jeugdraad voorziet animatie zodat jong en oud zich kunnen amuseren. Bij deze activiteiten kunnen bezoekers genieten van een frisse, exotische cocktail, een biertje of andere dranken aan democratische prijzen. “Onze resident-DJ’s zorgen de hele dag voor de zomerse muzikale vibes. Rond 18.00 uur drijven we de temperatuur nog wat op door het aansteken van de barbecue. Be advised: wij zorgen voor voldoende barbecuestellen, jij voorziet jezelf van vlees, en indien gewenst ook groentjes. Mits een verliefde blik bakken de chefs van de Jeugdraad je worstje bruin”, klinkt het bij de jeugdraad. De toegang is gratis.

(AVH/ foto AVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier