Becelaeres Hof organiseert eerste halloweentocht

Het wijkcomité Becelaeres Hof is klaar voor een halloweentocht. V.l.n.r. Jean Claude Coelembier, Heidi Verstraete, Dirk Ostyn, Luc De Moor, Norbert Decin, Bernard Despiere, Julie Vandewatere en Mia Grymonprez. Eddy Wastyn ontbreekt op de foto. © Frank Meurisse

Op zaterdag 23 oktober trekt een halloweentocht door de Izegemse wijk Becelaeres Hof. Het is de eerste activiteit van het wijkcomité sinds corona alles stillegde. “De belangstelling is immens. Het is duidelijk dat de mensen zitten te wachten om weer buiten te komen”, zegt Jean Claude Coelembier van het comité.

“Corona heeft ons genoeg doen schrikken, het is tijd dat wij nu ook eens schrik aanjagen”, klinkt het bij het wijkcomité Becelaeres Hof. De initiatiefnemers doen dat met een halloweentocht. Om 18 uur op zaterdag 23 oktober wordt afgesproken aan het JOC en wordt de tocht ingezet. Onderweg zorgen de Padvinders voor acts in het teken van Halloween.

“Het is de eerste activiteit sinds lang”, zegt Jean Claude Coelembier van Becelaeres Hof. “In normale tijden organiseren we een nieuwjaarsreceptie, een lentewandeling en een wijkfeest, maar dat kon nu allemaal niet meer.” Het bestuur vreesde voor het voortbestaan, ook al omdat naar verjonging werd uitgekeken. Maar nu met de doorstart na corona dient ook die verjonging zich aan. Julie Vandewatere en Heidi Verstraete sloten zich bij het wijkcomité aan en dat leidde al meteen tot een nieuw initiatief, de halloweentocht.

Generatiewissel

“Je voelt duidelijk dat de mensen weer willen buitenkomen”, aldus Jean Claude Coelembier. “En dat is goed ook. In onze wijk is een generatiewissel aan de gang. Oudere bewoners zie je naar een flat trekken en jongere komen zich hier vestigen. Onze activiteiten zijn ideaal om de mensen weer in contact met elkaar te brengen”, besluit hij.

Het comité bestaat uit Jean Claude Coelembier, Eddy Wastyn, Heidi Verstraete, Dirk Ostyn, Luc De Moor, Norbert Decin, Bernard Despiere, Julie Vandewatere en Mia Grymonprez.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.