Basisschool De Brug in Roeselare organiseert bingo voor kinderen, ouders en leerkrachten

Marte Leicher, Nelle Vandamme, Isaac Rigolle, Vik Manhaeve en Olivia Vandommele zijn klaar voor de eerste Brugbingo. Hier met Ilse Van Hevel van ARhus en Koen Dierynck, Celine Wybo en Sanne Cordier van De Brug. (foto SB)©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Marte Leicher, Nelle Vandamme, Isaac Rigolle, Vik Manhaeve en Olivia Vandommele zijn klaar voor de eerste Brugbingo. Hier met Ilse Van Hevel van ARhus en Koen Dierynck, Celine Wybo en Sanne Cordier van De Brug. (foto SB)©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Redactie KW

Zaterdag komen kinderen, ouders en personeel van Stedelijke Basisschool De Brug samen om bingo te spelen. “Uiteraard niet op school zelf maar wel via een onlinebingo, volledig coronaproof. We hopen op die manier de banden binnen onze school toch stevig te houden in deze lastige tijden”, klinkt het in De Brug.

“Niets mag of kan nog, dezer dagen”, zucht directeur Koen Dierynck. “Schoolfeesten, bosklassen, boerderijklassen, activiteiten van het oudercomité zoals de kerstdrink en ons Valentijnontbijt, alles hebben we moeten annuleren. En dan kan je kiezen om niets te doen en af te wachten of je kan alternatieven gaan bedenken.”

“We wilden dit schooljaar een echte bingoavond organiseren op school om zo de extra-murosactiviteiten zoals de zeeklas, boerderijklas of bosklas te ondersteunen. We hebben dat idee nu in een digitale versie volledig coronaproof uitgewerkt. De onlinebingo werd reeds uitgetest binnen de school zelf als een alternatief Sinterklaasgeschenk voor al onze kleuters en leerlingen. De reacties waren unaniem enthousiast.”

“Zaterdag betrekken we ook de ouders en grootouders, de sympathisanten van onze school en de lokale handelaars bij de onlinebingo. Een hele klus vooral op technisch gebied. Om ons daarbij te ondersteunen, gingen we aankloppen bij ons oudercomité en bij ARhus. Het kenniscentrum heeft de voorbije maanden in sneltempo heel wat expertise opgedaan als het over online activiteiten gaat. Onze bingoavond loopt ook binnen het SIREE-project, wat staat voor Social Integration of Refugees through Education and Self Employment, een samenwerking tussen ARhus en onze school waarbij wordt ingezet op communicatie tussen school en ouders in al haar facetten.”

Interactief

“We willen graag dat zaterdag alle doelgroepen van onze school mee kunnen participeren. Daarom houden we het onlinespel zeer laagdrempelig. Zo technisch ingewikkeld als het voor ons is om de digitale bingo op te zetten, zo simpel zal het zijn als kleuter, leerling, ouder of grootouder om mee te spelen. Kleuters spelen een pictogrambingo, de ouderen het echte spel. Het wordt ook een heel erg interactief gebeuren. Deelnemers zullen via een chatbox kunnen communiceren met de studio in Arhus en elkaar. Enkele gezinnen gaan ook live meespelen en ons van commentaar voorzien. Winnaars worden bij een winnende of volle bingokaart ook live geïnterviewd.”

“Om iedereen te laten participeren, houden we het spel zeer eenvoudig”

“Deze week kregen de kinderen een gratis bingokaart cadeau. Via onze website kunnen zij en hun familieleden nog extra bingokaarten aankopen om zo meer kans te kunnen maken op een prijsje. Op zaterdag 16 januari spelen de kleuters en de kinderen van het eerste leerjaar om 17 uur hun eigen bingo en om 19 uur is het de beurt aan de andere leerlingen van de lagere school en hun familieleden.”

Weekendje Durbuy

“Deelnemen is simpel. Gewoon zaterdag op het juiste uur surfen naar www.sbsdebrug.be en je kan meteen meespelen zonder links of inlogcodes. Voor de winnaars staan heel wat prijzen klaar, geschonken door lokale handelaars. En wie een volle bingokaart bijeen speelt, wint een weekendje met zijn of haar gezin in een chalet in Durbuy. Iedereen, ook wie niets met onze school te maken heeft, kan zaterdag zonder bingokaart het hele gebeuren live volgen op onze website”, besluit directeur Koen Dierynck. (BCR)

Deelnemen kan zaterdag op www.sbsdebrug.be .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.