Babylon loveshop opent morgen deuren in Roeselare: “Intiem materiaal wil je passen”

Op de plaats waar vroeger de erotische winkel van Pabo was gevestigd, opent zaterdag de eerste Vlaamse vestiging van Babylon Loveshop. Die zaak biedt werkelijk alles aan op het vlak van seksualiteitsbeleving en is klaar om na Wallonië en Frankrijk ook Vlaanderen te veroveren.

Bij Babylon zijn ze er klaar voor, met bovenaan ceo Sylvain Spitaels en Vanessa Vannieuwenhuyse en onderaan v.l.n.r. Astrid Lievrouw, woordvoerder Maxime Figula en Saikina Vandenbussche. (foto SB) © (foto SB)

Wie dacht dat ruimdenkend Roeselare en Vlaanderen op zijn sekshonger zou zitten na het faillissement van Pabo en de bijhorende erotische winkel in de Brugsesteenweg, heeft het verkeerd voor. Zaterdag opent Babylon Loveshop zijn eerste Vlaamse vestiging op de plaats van de vroegere Pabo in de Brugsesteenweg.

Babylon Loveshop heeft drie vestigingen in Frankrijk (Lille, Calais en Tourcoing, red.) en twee in Wallonië (Mons en Gosselies, red.). “Op 23 juli wisten we dat we ook in Vlaanderen zouden beginnen”, vertelt Sylvain Spitaels, eigenaar en ceo van Babylon Loveshop. “Toen Pabo die dag de deuren sloot, was dit voor ons hét moment om in Vlaanderen te beginnen. We openen deze maand vestigingen in Roeselare, Wetteren en Aartselaar, telkens in de vroegere winkels van Pabo. Roeselare is nu zaterdag onze eerste Babylon Loveshop en de daaropvolgende weken volgen Wetteren en Aartselaar. Onze groep telt nu acht vestigingen en 29 medewerkers.”

Voor iedereen iets

“Waarom het voor Babylon Loveshop wel lukt en voor Pabo niet? Wij mikken op een veel groter publiek en bieden een allesomvattend gamma aan. Pabo was heel braaf, had een te klein gamma en mikte vooral op dames en koppels die eens ‘iets anders’ wilden proberen. Babylon Loveshop heeft voor iedereen wat wils. Zowel voor de mannen, vrouwen of koppels die voor het eerst een bijkomende seksuele fantasie willen beleven als voor de mensen die heel erg bekend zijn met grensverleggende seksualiteitsbeleving. Wij bieden kwalitatief hoogstaande producten aan voor mannen, vrouwen en koppels, maar ook voor de fetish-adepten, voor de lgbt-gemeenschap (lesbian, gay, bisexual, transgender, red.) en voor de liefhebbers van bdsm (bondage, dominantie, sado-masochisme, red.). Bovendien hebben wij meer dan 6.000 verschillende producten in ons aanbod, gaande van massageolie tot butplugs in de vorm van een juweel. Onze medewerkers maken ook het verschil, want zij moeten uiteindelijk een correct klantenadvies en goede raad kunnen geven. Wij geven opleidingen in productkennis bij de producenten zelf en vinden dat enorm belangrijk.”

Advies

“Zo maken zij in de winkel ook het verschil met aankopen via internet. Wij verkopen uiteraard ook alles online, maar we merken dat de klanten onze fysieke winkels zeker waarderen. Het blijven tenslotte aankopen van intiem materiaal en als je massageolie koopt, wil je dat eerst ruiken en lingerie wil je passen in de winkel zelf. We merken wel dat veel klanten eerst een blik werpen op onze webwinkel en daarna goed voorbereid naar de zaak komen. Om dan toch nog advies te vragen aan onze medewerkers. Geen enkele vraag is ons vreemd en wij be- of veroordelen niemand. Bij Babylon Loveshop bestaat er hoegenaamd geen enkel sekstaboe.”

Sommige speeltjes bedien je gewoon met je smartphone

“Wij hebben de medewerkers van de vroegere Pabo-winkels mee aan boord genomen. Zij kennen in de eerste plaats de omgeving, de winkelruimte én de klanten. En wat nog belangrijker is: de klanten kennen en vertrouwen hen.”

Populair speelgoed

“De populairste artikels voor de dames zijn de womanisers of seksspeeltjes die de clitoris stimuleren. Voor koppels zitten connected toys in de lift. Dat zijn speeltjes voor hem en haar die via de smartphone vanop afstand te bedienen zijn. Zeer populair op restaurant (lacht). En voor de mannen verkopen de penisringen zeer goed. Er bestaan er nu zelfs met een camera in. Zaterdag is er de opening in Roeselare. “We pakken uit met geschenken. Er is niet alleen de hele dag gratis catering voorzien, maar de eerste 50 personen die zich aanbieden met een of ander oud seksspeeltje, krijgen van ons gratis een gloednieuw exemplaar. En wie voor minstens 1 euro koopt, krijgt er meteen een goedgevulde goodiebag bovenop.”

Babylon loveshop in de Brugsesteenweg 427 opent zaterdag om 10 uur de deuren en is open tot 20 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.