Babette Ballieu is finaliste Queen of the Models: “Ik ben heel tevreden met mijn platte buik, maar minder met mijn benen”

Babette Ballieu.© Ivan Van Steenis
Babette Ballieu.© Ivan Van Steenis
Bieke Cobbaert

Babette Ballieu is een van de finalistes van Queen of the Models. De Varsenaarse jaagt zo haar modellendroom na en wil zich op die manier inzetten voor dierenwelzijn en body positivity. “Het is niet omdat ik deelneem aan deze wedstrijd dat ik zelf geen imperfecties heb.”

Queen of the Models is géén missverkiezing, wel een modellenwedstrijd. “Door hieraan deel te nemen gaat een meisjesdroom van mij in vervulling”, begint Babette Ballieu. De Varsenaarse woont met haar vriend Sasha langs de Gistelsteenweg en werkt als hulpboekhoudster bij Artes Depret in Brugge.

Droom najagen

“Een jaar geleden kwam ik in contact met fotograaf Ivan Van Steenis. We wilden beiden ons portfolio wat uitbreiden en begonnen samen te werken. Dat was eigenlijk mijn eerste echte ervaring als model. Ivan is als fotograaf ook betrokken bij Queen of the Models en zo kwam ik in contact met Nico Landuyt, medeorganisator van de wedstrijd. Omdat ik de smaak van het modellenwerk te pakken had en mijn droom wou najagen, heb ik me ingeschreven.”

Grote dierenvriend

“Queen of the Models is meer dan zomaar een modellenwedstrijd. Het is ook de bedoeling dat we ons inzetten voor goede doelen. Ik ben een enorm grote dierenvriend, dus dierenwelzijn is een van mijn goede doelen. Al heb ik voorlopig nog geen bepaalde organisatie uitgekozen. Ten tweede wil ik mij ook inzetten voor body positivity. Iedere vrouw mag zich goed voelen in haar vel, maar ze mag ook eens ontevreden zijn over haar mankementjes. Het is niet omdat ik deelneem aan een modellenwedstrijd dat ik nooit onzeker ben of geen imperfecties heb. Integendeel, ik heb niet de perfecte maten en ik ben niet erg tevreden met mijn benen. Aan de andere kant ben ik wél heel tevreden met mijn platte buik. Voor mijn studies kreeg ik nooit te maken met onder- of overgewicht, maar door mijn studies kon ik minder sporten. Vroeger deed ik aan paardrijden, turnen en kunstschaatsen. Ik was dus sportief heel actief. Sinds ik gestopt ben met al dat sporten ben ik enkele kilootjes bijgekomen. En corona maakt het er niet makkelijker op om nu veel te sporten.”

Babette neemt deel om te winnen. “Iedereen doet mee om te winnen, daar moeten we niet flauw over doen. Als winnares zou ik mijn boodschap voor body positivity en dierenwelzijn nog wat kracht kunnen bijzetten.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten