Ayla Van Paemel uit Roeselare leeft zich uit in Mania-K én haar schoonheidsinstituut

Ayla Van Paemel is een geboren en getogen Roeselaarse die met een enorm positieve ingesteldheid in het leven staat. Deze jonge vrouw gelooft oprecht in de goedheid van de mensen. “Sommigen vinden dat naïef maar ik denk dat niet”, zegt Ayla met een glimlach.

Ayla Van Paemel: “Luna en ik zijn echt twee handen op een buik”. (foto Stefaan Beel) © Stefaan Beel

Heb je al van jongsaf interesse voor mooie kledij?

Ayla Van Paemel: “Ja, zowel voor mode als voor schoonheidszorgen heb ik altijd een boontje gehad. Enfin, alles wat mooi is, interesseert mij enorm. Daarom ben ik ook zo tevreden dat ik bij Mania-K kan werken. Ik zit voortdurend tussen supermooie kledij en dat is supertof. Het is wel minder tof dat mijn budget niet kan volgen om al die mooie zaken te kopen (lacht).”

Want Mania-K is niet echt goedkoop?

“Maar dat kan ook niet echt. Hier verkopen we zeer mooie producten van een onberispelijke kwaliteit. De snit en de stoffen zijn super. Hier vinden klanten niet alleen grote ontwerpers zoals bijvoorbeeld Valentino en Balmain maar ook Belgische en Amerikaanse ontwerpers zitten in onze portfolio.”

Ga jij ooit niet opgemaakt de deur uit?

“Zelden of nooit. Ik probeer er altijd goed uit te zien. Niet slordig of met kledij die ik niet passend vind. Ik zou nooit met een trainingsbroek aan winkelen! Ik zou dat trouwens alleen aantrekken als het een supermooi huistrainingspak is.”

“Ook zonder make up ga ik niet de deur uit. Alhoewel dat nu toch iets veranderd is sedert ik een nieuwe huidverzorging aanbied in mijn schoonheidssalon.”

Je zus Luna heeft nog samen met jou in Mania-K gewerkt. Was dat soms een catfight tussen jullie?

“Helemaal niet. Luna en ik zijn echt twee handen op een buik. Zij is slechts twaalf maanden jonger dan ik en we hebben een supergoede band. En hoe ouder we worden, hoe hechter onze band wordt. We zijn ook helemaal niet jaloers op elkaar. Vroeger als kindje soms eens. Als de een iets meer mocht dan de andere (lacht).”

“En het samenwerken in Mania-K verliep eigenlijk perfect. Maar Luna is daar gestopt, ze wil opnieuw gaan studeren. Ze heeft enorm veel interesses en zoekt nieuwe uitdagingen.”

Van bubbels gesproken, zijn de coronamaatregelen zwaar om dragen voor jullie?

“Ja, het is afzien. Wij zijn sowieso een generatie die dikwijls afspreekt met vrienden op café, op restaurant of gewoon bij elkaar thuis en die coronamaatregelen doen pijn. We moeten dat eerlijk toegeven. Wij genieten graag samen van het leven en het is niet gemakkelijk om de regels te volgen. We moeten voortdurend nadenken en opletten wat we wel of niet mogen doen. En dat is nu precies iets wat jonge mensen niet graag doen (lacht).”

Welke maatregel is voor jou de moeilijkste om vol te houden?

“Ik vind het verschrikkelijk dat ik moet kiezen tussen de mensen die ik wil zien. Ik vind de beperkte contacten de maatregel die meest impact heeft op mijn leven. Mijn vriend woont samen met twee andere vrienden. Ik ken die mensen en hun vriendinnen ook zeer goed maar het contact blijft beperkt tot een telefoontje of enkele berichtjes. Ik heb een vriendin die alleen is en woont en ik mag niet bij haar thuis komen. We zien elkaar op het werk en zitten de hele dag bij elkaar maar ’s avonds kan ik niet bijpraten bij haar thuis in haar flat. Pas op, ik begrijp al die maatregelen perfect en volg ze ook. Maar prettig is dat zeker niet.”

“Ik zou nooit met een trainingsbroek aan winkelen”

Wat is het eerste dat je zult doen als alle coronamaatregelen voorbij zijn?

“Met de hele ‘zondagéquipe’ een goed glas gaan drinken. Dat is een vriendengroep van om en bij de vijftien personen die op zondag telkens een activiteit organiseren. Dat kan gewoon iets gaan drinken zijn in ’t Motje maar we doen soms ook grotere activiteiten.”

Waar staat Ayla binnen 25 jaar?

“Dan ben ik hopelijk zaakvoerder en eigenaar van een goed draaiend schoonheidsinstituut. Ik geloof dat ik net iets meer voeling heb met cosmetica dan met mode. Vooral het klantencontact vind ik zeer leuk. Dat heb ik eigenlijk pas recent ontdekt.”

Net nu je in Mania-K geen echt klantencontact meer hebt?

“Ik ben geminderd in uren en ben verantwoordelijke van de webshop geworden. En dat slorpt bijna al mijn werkuren op. En als je in de winkel staat, moet je dat eigenlijk voortdurend kunnen doen. Brigitte, Charlotte en Tine zijn de vaste gezichten in de winkel en kennen de wensen van de klanten. Ze weten welke kleuren hen flatteren, welk model en snit goed past bij hen. Onze klanten waarderen dat.”

Ben je eigenlijk gelukkig?

“Ja, ongelooflijk. Zowel in mijn job bij Mania-K, in mijn zelfstandig bijberoep als in mijn privéleven met mijn vriend en andere vrienden. Er gaat me momenteel niets tegen. Het helpt natuurlijk dat ik zeer positief in het leven sta en ik geloof in de goedheid van de mens. Sommigen zullen me wellicht naïef noemen maar dat geeft niet. Het is beter met een optimistische bril op door het leven te stappen dan te focussen op donkere wolken.”

Privé

Ayla werd geboren in Roeselare op 16 juli 1997. Ze heeft een vriend Arnaud en woont net buiten het stadscentrum.

Opleiding

Lagere school in de Grauwe Zusters en daarna middelbaar in de VMS, VISO en Sportschool Brugge. Dan volgde ze nog een opleiding Schoonheidszorgen. Haar actieve carrière begon bij Thermen R en nu werkt ze al vier jaar bij Mania-K. Ayla heeft ook een eigen schoonheidsinstituut Skin and Eye Couture in de Meensesteenweg.

Vrije tijd

Cosmetica en mode, tennis

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.