Atta Nasser, vast gezicht in Antigone, verkoopt illustraties ten voordele van Freedom Theatre in Jenin

Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Het Freedom Theatre is gelegen in het Palestijns vluchtelingenkamp Jenin, op de Westelijke Jordaanoever. Op 29 januari werden de straten van Jenin opgeschrikt door een bulldozer operatie, waarna het Freedom Theatre gesloten werd. Deze noodtoestand vraagt om urgente donaties. Ondersteun het theater door een illustratie te kopen van Atta Nasser.

Het Freedom Theatre bestaat sinds 2006 en speelt professionele theaterproducties, organiseert theaterworkshops en biedt acteeropleidingen aan. Het theater en cultureel centrum helpt Palestijnse kinderen met traumaverwerking en probeert hun woede en angst te kanaliseren in culturele en artistieke activiteiten. Sinds 7 oktober 2024 bevindt het Freedom Theatre zich middenin de agressies van het Israëlische leger. Ahmed Tobasi, artistiek directeur van het Freedom Theatre, werd in december 2023 gevangengenomen door Israëlische soldaten tijdens een grootschalige raid op het vluchtelingenkamp in Jenin. Mustafa Sheta, de producer van het Freedom Theatre, wordt nog steeds vastgehouden in een Israëlische gevangenis.

Atta Nasser is geboren in Jeruzalem en is acteur, theatermaker, schilder en vast gezicht in Antigone. Hij volgde de acteursopleiding van het Palestijnse Nationale Theater El-Hakawati in Jeruzalem en drama/regie aan het RITCS. Hij werkte met gezelschappen waaronder het Arabisch-Hebreeuwse Jaffa Theatre, BRONKS, Théâtre National, tg STAN en Antigone. Momenteel woont en werkt hij in Brussel. Naar aanleiding van de opgeflakkerde gruwel in de Palestijnse gebieden verkoopt hij twee illustraties in drie formaten: A5 (€ 15), A4 (€ 30) en A3 (€ 50).

Bestel je illustratie door te mailen naar Clara Declercq (clara@antigone.be) en haal ze op tijdens hun kantooruren. De opbrengst van de verkoop doneert Antigone aan het Freedom Theatre in Jenin. Meer informatie op www.antigone.be/nl/nieuws/steun-freedom-theater.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier