Atlete Nancy Van Eenoo is sportvrouw van Koekelare, veldrijder Björn Rondelez is sportman

Alle sportlaureaten van 2019. © Coghe

De gemeente Koekelare heeft zijn sportprijzen uitgereikt. Björn Rondelez werd verkozen tot sportman, atlete Nancy Van Eenoo is sportvrouw van het jaar. Gymnaste Kansas Vanhoenacker gaat als beste jongere lopen met de Running Up Cup.

Zaterdag vond de jaarlijkse uitreiking van de sportprijzen plaats in cultuurzaal De Balluchon. De sportdienst en sportraad onder leiding van voorzitter Guido Wauters brachten hulde aan de verdienstelijke sporters.

Voor de categorie sportvrouw werd maar een kandidatuur ingediend. Nancy Van Eenoo (41) uit de Catstraat nam dus deze prijs mee naar huis. Nancy is provinciaal kampioene discuswerpen. De atlete sleepte het voorbije jaar nog enkele mooie prijzen in de wacht. Zo werd ze tweede op de Ostend Night Run op de afstand 14 km, werd ze tweede op het Vlaams kampioenschap op de 1.500 meter, eerste in de Oost West Cup op de lange afstand en tweede in de Sint-Maartensloop bij de dames Veteranen A.

Running Up Cup

Gymnaste Kansas Vanhoenacker (11) uit de Robrecht de Friesstraat won in de categorie sportbelofte. Zij nam het in de Running Up Cup op tegen atleet Noah Devisch (12) uit de Catstraat, tennisser Thibo Pasgang (11) uit de Eernegemstraat, en tennisster en voetbalster Zoë Pauwaert (9) uit de Rozenlaan.

Kansas heeft al drie jaar een topsportbeloftestatuut bij de Vlaamse Gymnastiekfederatie. Hierdoor is ze zes uur vrijgesteld van school en daardoor lukt het haar om 20 uur per week te trainen. Ze werd onder meer Vlaams kampioene en eindigde op een vierde plaats in het Belgisch kampioenschap. Als 11-jarige zou ze moeten deelnemen aan wedstrijden in de jeugdcategorie, aar door haar mooie resultaten mocht ze deelnemen aan de toestelfinales bij de juniores en de seniores.

In de categorie sportman waren er drie genomineerden: loper Johan Olivier (51) uit de Swytswal, fitnesser (categorie Men’s physique) Dennis Victoor (21) uit de Houtlandstraat en Björn Rondelez (43) uit de Langewegel. Die laatste, mountainbiker en veldrijder, werd gekroond tot sportman van het jaar. Björn werd Belgisch kampioen cyclocross bij de masters, behaalde een eerste plaats in de eindstand van de Vlaamse Cyclocross Cup 2018-2019 en behaalde verschillende eerste plaatsen en podiumplaatsen.

40 jaar Motevissers

Op twee jubilerende verenigingen werd de spotlights gezet. De Motevissers vieren hun 40-jarig bestaan en krachtbalclub Durf & Win bestaat 50 jaar. Voorts werd ook schuttersvereniging Sint-Sebastiaan of de oudste vereniging van Koekelare in de bloemetjes gezet. Daarnaast werden ook 13 verdienstelijke leden gehuldigd: Angelo Bataillie van De Motevissers, Jeanine Broucke van Wandelclub Koekelare, Roeland De Grande van TTC Sorry, Lieven Decaestecker van De Plummestampers, Freddy Hindryckx van het Sportcomité, Miguel Jolly van de Red Sharks, Wim Logghe van VV Koekelare, Danny Notenbaert van Hondenvereniging Koekelare, Hans Uyttenhove van Tempo Koekelare, Jacky Vanbelleghem van Okra Bovekerke, Marc Vermaut van wtc ‘t Houtland, Stefanie Werbrouck van Dansschool Arlequino en Raf Willaert van Minivoetbal De Mote.

Voor de sportdemonstratie werd Lieselotte Diels uitgenodigd, gymnaste en finaliste van Belgium’s Got Talent. Stemmenimitator Glenn Dekeyser was de gastvedette, terwijl de muzikale intermezzo’s verzorgd werden door Melo.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.