Assistentiewoningen Residentie De Wijngaard krijgen kunstwerk van ION

Projectontwikkelaar ION schonk woensdag het kunstwerk ‘Herinneringen’ aan Residentie De Wijngaard in Kortrijk. Dit als blijk van appreciatie en voor de goede samenwerking met de directie van het Woonzorgcentrum Sint Vincentius en de Woonzorggroep GVO.

De projectontwikkelaar ION uit Waregem schonk het kunstwerk aan De Wijngaard. © JVGK

Het kunstwerk is van de hand van mensen van Groep Ubuntu x 8K in samenwerking met de kunstwerkplaatsen de Zandberg en Galerie. “Het past binnen het ontwikkelingsproject om kwetsbare mensen sterker te maken en hen samen iets creatiefs te laten doen”, duiden coördinator Dominique Nuyttens en Ruben Laflere van Kunstwerkplaats De Zandberg. Het project is een samenwerking tussen ION, het woonzorgnetwerk Sint Vincentius en de Woonzorggroep GVO, een groep die uitgroeide tot tien woonzorgcentra in West-Vlaanderen die de krachten bundelden om samen te werken op diverse domeinen.

Het kunstwerk is gebaseerd op vele verhalen. “We hebben de bewoners gevraagd om hun herinneringen te tonen via oude foto’s, geliefde voorwerpen en hun verhalen. Samen zijn we daarmee aan de slag gegaan. We hebben samen die herinneringen getekend en geschilderd en uitgevoerd op hout, aangepast aan het interieur van de locatie.” Het werk kwam tot stand na enkele workshops met de bewoners en de kunstenaars van De Zandberg en Ubuntu. “We toonden hoe het werk tot stand zou komen.”

Assistentiewoningen Residentie De Wijngaard krijgen kunstwerk van ION
© JVGK

Het kunstwerk is een geschenk van Projectontwikkelaar en vastgoedinvesteerder ION, die de nadruk legt op zowel kwalitatief hoogstaande architectuur als duurzaamheid van het ontwerp. Zij bouwden samen met architectenbureau Nero de residentie De Wijngaard. Ceo Kristof Vanfleteren van ION is opgetogen. “Zelf had ik het kunstwerk nog niet gezien. Het is bijzonder goed meegevallen en komt goed tot zijn recht. We zijn blij dat we dit konden schenken als blijk van onze zeer goede samenwerking met de verscheidene actoren.” Het beeld werd onthuld door Ine Vacquier en de kunstenaars.

Assistentiewoningen Residentie De Wijngaard krijgen kunstwerk van ION
© JVGK

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.