‘Arthur en de strijd om Camelot’ komt naar Izegem en Oostkamp met sterke West-Vlaamse inbreng

Vanaf donderdag 9 april kan je in CC Evergem gaan kijken naar de avontuurlijke familiemusical ‘Arthur en de strijd om Camelot’. Daarna is deze voorstelling ook te zien in Mol, Leopoldsburg, Izegem, Heist-op-den-Berg, Gent, Zele, Alsemberg, Oostkamp en Ninove. Bij de hoofdcast zit Jeroen Logghe uit Diksmuide, die de hoofdrol van Ridder Lancelot speelt. Evelyne Delameillieure uit Lichtervelde is verantwoordelijk voor de choreografie. De organisatie berust bij Event Team van Olivier De Meyer uit Gent en Frederik Naert uit Waregem.

De hoofdcast van ‘Arthur en de strijd om Camelot’. © PADI/Daniël

Wegens gezondheidsredenen kan actrice Dorothy Wuyts jammer genoeg de repetities en voorstellingen van ‘Arthur en de strijd om Camelot’ niet verder zetten. Zij wordt vervangen door Milou van Mieghem. Milou was in eerste instantie de understudy van Dorothy Wuyts. Er werd niet gezocht naar een nieuwe en/of grote naam om de rol over te nemen. Event-Team gaat voor kwaliteit en geeft nieuw en jong talent om te schitteren in deze uitdagende rol. Milou van Mieghem studeerde in 2019 met onderscheiding af aan het Koninklijk Conservatorium Brussel (School Of Arts) afdeling Musical. Nog tijdens haar studies was zij in Brussel en Vlaanderen onder meer te zien in Sunset Boulevard (Bruxellons), Spektakelmusical 40-45 (Studio 100), The Christmas Show (Deep Bridge) en Assepoester (Deep Bridge). Na haar afstuderen werd zij het gezicht van de Nederlandse Spooky Days (Walibi Holland), tourde zij met de mini-musical De Spiekpietjes (vzw Weerwolf) door Vlaanderen en trad zij op verschillende festivals op waaronder Tomorrowland (Fabric Magic) en Pukkelpop.

De hoofdcast bestaat uit : Arthur (Christof Chapsis), Lady Guinevere (Charlotte Suijs), Ridder Lancelot (Jeroen Logghe), Kaï / Rover / Alternate Arthur (Samuël Anastasi), Morgana le Fay (Milou van Mieghem), Mordred (Tim Asselman), Merlijn de tovenaar (Pieter Jan De Paepe), Uther Pendragon / Leerkracht (Elias Bosmans), Elise Seie (Goris Sander – Branko De Waele), Elsa (Hélène Kamers), Rover / Ensemble (Flavio Rizzuto), Rover / Ensemble (Obe Lambert), Ensemble Lisa De Poorter. Het ensemble en de figuratie kids bestaat uit een wisselende bezetting.

Milou van Mieghem vervangt Dorothy Wuyts.
Milou van Mieghem vervangt Dorothy Wuyts.© PADI/Daniël

Het verhaal : Arthur heeft het zwaar. Op school is hij het mikpunt van pesterijen en thuis kan hij totaal niet overweg met zijn stiefmoeder. Vaak droomt hij dan ook weg bij de verhalen over zijn grote held: Koning Arthur. Als hij tijdens een heftige storm door de bliksem geraakt wordt, ontwaakt hij, vol verbazing, in de wereld van zijn lievelingsverhaal. Daar sluit hij vriendschap met de mooie lady Guinevere en de stoere ridder Lancelot. Samen gaan ze op zoek naar het magische zwaard in de steen. Want degene die dit zwaard te pakken krijgt, zal de baas worden van het land. Helaas voor de nieuwe vrienden, is ook de kwaadaardige popdiva Morgana op zoek naar het magische voorwerp. Samen met haar domme hulpje Mordred zet ze alles op alles om Arthur te dwarsbomen. Wie zal als eerste het zwaard vinden ? En wie zal koning(in) worden van het land ?

Een beeld tijdens de persvoorstelling met Charlotte Suijs, Christof Chapsis en Jeroen Logghe.
Een beeld tijdens de persvoorstelling met Charlotte Suijs, Christof Chapsis en Jeroen Logghe.© FODI/Daniël

De Arthur-legende is speciaal voor de hele familie vertaald naar een hippe, humorvolle en avontuurlijke familiemusical. Een musical over moed, vriendschap, familie en liefde. Geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. De voorstelling heeft een duurtijd van twee x 50 minuten. (PADI)

Een avontuurlijke familiemusical.
Een avontuurlijke familiemusical.© PADI/Daniël

De cast !
De cast !© PADI/Daniël

Vanaf 9 april tot en met 9 mei 2020. Speeldata en tickets : www.event-team.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.