https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Anzegem viert de Dag van het Geluk met inspirerende spreuken

Heleen Mylle en Justine Moerman voor apotheek Mylle in de Stijn Streuvelsstraat in Ingooigem© GV
Heleen Mylle en Justine Moerman voor apotheek Mylle in de Stijn Streuvelsstraat in Ingooigem© GV
Redactie KW

Op 20 maart is het de internationale Dag van het Geluk. Naar aanleiding daarvan zijn er op 63 ramen in Anzegem spreuken en quotes geschreven.

In samenwerking met LOGO Leieland liet Anzegem verrassende en deugddoende boodschappen schrijven bij de deelnemende handelaars en organisaties. Onder de hashtag ‘Samen veerkrachtig’, wil de gemeente mee haar schouders zetten onder deze actie.

Hoop

“Want veerkracht hebben we nodig om na een mentale tik er opnieuw tegenaan te kunnen”, zegt schepen van geluk Davy Demets (INZET). “We willen deze dag aangrijpen om onze burgers in deze moeilijke periode wat hoop en goede moed toe te wensen.”

“Door de actie ‘Spreuken in het straatbeeld’ waarvoor scholen, lokale diensten en handelaars een raam ter beschikking stelden, willen we geluk verspreiden en iedereen alert maken voor de mentale veerkracht van hun buur, vriend of familielid. Zorg dragen voor elkaar zit ook in de kleine dingen: een helpende hand, een schouderklopje of een luisterend oor.”

Slagzin

Onder de deelnemers is Heleen Mylle van apotheek Mylle in de Stijn Streuvelsstraat in Ingooigem. Zij liet op haar vitrine de spreuk ‘Once you start smiling, you start healing’ zetten. “Bij inschrijving voor dit initiatief kon je kiezen uit een lijst met spreuken of een eigen idee insturen”, aldus apotheker Heleen Mylle (33).

“We kozen voor de slagzin die al een paar jaar op onze zakjes staat omdat het volledig in het thema van veerkracht past. Het blijft voor iedereen een moeilijke periode en we moeten er samen door. De spreuken, waarvan sommige doordenkertjes zijn, werken de veerkracht in de hand. Ze zorgen voor een andere mindset bij de voorbijganger. Met het Lijsternest aan de overkant van de straat, passeren hier heel wat wandelaars. We zijn enthousiast over deze toffe actie.”

Doe mee

De spreuken en quotes zijn niet zomaar gekozen, maar passen bij de handelaars en organisaties waar ze terug te vinden zijn. Zo vind je bij FotoAteljee Caroline in de Harelbekestraat ‘Je bent mooi, precies zoals je bent!’ en bij natuurvoedingswinkel De Witte Kraanvogel ‘Stilstaan helpt om door te gaan’. Op het raam van het Sociaal Huis lees je ‘Probeer een regenboog te zijn in iemands wolk’ en bij kinderopvang De Kapoen ‘Niet perfect, maar uniek’.

Op de website van de gemeente zijn tal van organisaties terug te vinden die bezig zijn rond mentaal welzijn. Ook jongeren vinden er een aantal wegwijzers. Alle deelnemende handelaars vind je ook terug via www.anzegem.be/dagvanhetgeluk

Deel een foto van je favoriete spreuk met de #samenveerkrachtiganzegem.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten