Annulatie Nacht van de Koers: “Megavelo en sponsors schenken inkomsten aan Helden van de zorg”

Overhandiging van 80 Anzegembonnen aan het voltallige team van wzc Ter Berk Anzegem. We herkennen v.l.n.r. Jasmine Vanhauwaert (één van de drie hoofdverpleegkundigen), Inge Moerman (directeur), Reinout Maes en Stijn Vandenberghe, bestuursleden Megavelo. © GV
Redactie KW

Megavelo is ondertussen een gevestigde waarde in Vichte en ruime omstreken. Voor de zesde keer zou de ‘Nacht van de koers’ georganiseerd worden op 30 april in De Stringe in Vichte. Een wieleravond die een eigenzinnige terugblik op het wielervoorjaar geeft met een reeks topcoureurs die hierover iets te vertellen hebben. Deze editie hadden onder meer Renaat Schotte, Karel Declercq, Johan Museeuw en Stijn Devolder al toegezegd.

Alles liep op wieltjes tot de coronacrisis nagels op het wegdek strooide. “Het voorjaar van 2020 voelt als een BH aan de wasdraad. Het leukste deel ontbreekt…”, knipoogde het Megavelo Team op de website. “Ook wij moeten noodgedwongen ons evenement annuleren.”

“Als bestuur beslisten we om de sponsors en de deelnemers aan de pronostiek de keuze te geven tussen terugbetaling of storting van het bedrag aan het goede doel”, verduidelijkt wielerfanaat Maes. “90 procent van de sponsors schonk zijn bijdrage aan onze corona-actie ‘Helden van de zorg’. We kozen ervoor om het personeel te steunen in twee woon-zorgcentra.”

“In Anzegem kregen alle 80 personeelsleden van wzc Ter Berk een Anzegembon van 25 euro”, vertelt Reinout Maes. “We kozen voor wzc Ter Berk omdat we goed bevriend zijn met de directeur en een keuze moesten maken. In Tielt schonken we alle 220 personeelsleden van wzc Deken Darras een Tieltbon van 10 euro. Samen goed voor een bedrag van 4.200 euro. Een deel van ons bestuur is afkomstig uit Tielt, vandaar de band met die stad. Met deze actie steunen we zowel de ‘helden van de zorg’ als de winkel(h)iers, die beiden op een andere manier lijden onder de pandemie.”

“Een belangrijk onderdeel van het evenement is de pronostiek die eraan vooraf gaat. De pronostiek vangt aan in het begin van het Vlaamse wielerseizoen en eindigt eind april. Van de deelnemers aan de pronostiek schonk 87 procent zijn bijdrage aan Kom op tegen Kanker via De Nachtlichtjes. Dat was goed voor een storting van 1.832,10 euro,” doet Stijn Vandenberghe, bestuurslid Megavelo, uit de doeken.

“Hierbij willen we als Megavelo team onze welgemeende dank uitspreken naar spelers en sponsors voor dit warm gebaar,” benadrukt Reinout Maes. “De Helden van de zorg wensen we nog veel moed toe in deze uitzonderlijke tijden. En we hopen jullie volgend jaar terug te zien voor een (hopelijk normale) pronostiek en Nacht van de Koers op 30 april 2021!” (GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier