Annie en Christ van café ‘t Visserswelzijn in Oostduinkerke stoppen ermee

Christ en Annie zeggen 't Visserswelzijn na dertig jaar vaarwel. (Foto EDK)
Redactie KW

“Exact 30 jaar na datum sluiten we deze periode af met een spetterend feest”, getuigen de uitbaters Annie Deleersnyder (67) en Christ Vanleeuwen (57).

Annie en Christ zijn 30 jaar de uitbaters van een echt dorpscafé, ‘t Visserwelzijn, in het centrum van Oostduinkerke-Dorp geweest. Annie en Christ zijn afkomstig van Waregem. Voor onze krant deden ze hun kleurrijke verhaal.

“Begin de jaren 80 waren we al ene tijdje aan het uitkijken om een herberg op zelfstandige basis uit te baten”, gaat Christ van start. “Op een bepaalde morgen zagen we een aankondiging in een dagblad waarin stond dat het café ‘t Visserswelzijn in Oostduinkerke over te nemen was. Wij hebben zo vlug mogelijk contact opgenomen met de uitbaters en het kwam heel rap tot een deal. Op 1 mei 1984 stonden we met pak en zak in de paardenvissersgemeente en openden we de deuren van ons café.”

Reizen

“En nu is het zover en gaan we de tijd nemen om ook nog wat van ons pensioen te genieten”, zeggen Annie en Christ. “We blijven in Oostduinkerke wonen in een appartement naast het café maar gaan de vrije tijd ten volle gebruiken om te reizen. Onze lievelingsbestemming is Italië waar we zeer nauwe contacten onderhouden met de ‘Kastelruther Spatzen’, een muziekgroep uit Zuid-Tirol, die Schlagers- & volksmuziek brengt.”

(EDK – foto EDK)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier